Події

Водій Fiat, якого суд позбавив права керування, кілька разів пропонував патрульним хабаря у селищі Житомирської області

8 February 2024, 14:39

Пообіді 7 лютого коростишівські патрульні на околиці міста за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Fiat». Під час спілкування з водієм та проведення відповідної перевірки поліцейські встановили, що судом чоловік вже позбавлений права керування транспортними засобами.

Про це 8 лютого повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Відтак відносно керманича були оформлені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом …) КУпАП», - йдеться в повідомленні.

Щоб «вирішити питання» про непритягнення до адміністративної відповідальності, водій запропонував правоохоронцям відкупне. Чоловік кілька разів намагався переконати патрульних погодитися на хабар, хоча був неоднаразово попереджений про караність подібних вчинків.

Факт кримінального правопорушення був зафіксований на боді-камери патрульних та задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління поліції.

Нині, окрім адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, чоловікові загрожує і кримінальна.

Поліцейські наголошують, що згідно з санкцією статті 369 КК України навіть пропозиція неправомірної вигоди службовій особі є караним діянням та тягне за собою покарання від штрафних санкцій до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, за добу 28 січня поліцейські задокументували дві спроби підкупу правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, 14 січня 2024 року водій рейсового автобуса пропонував 5 тисяч гривень хабаря, щоб «відкупитися» за порушення ПДР у райцентрі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар права патрульний поліція Коростишів ПДР підкуп  
Матеріали по темі