Події

Продавав з автівки: у жителя Житомирської області вилучили понад 15 тис. пачок цигарок та 1100 літрів алкоголю на 1,3 млн грн

15 February 2024, 14:37

Крамничка на колесах: на Житомирщині поліцейські припинили продаж контрафактної продукції.

Про це 15 лютого повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«50-річний чоловік реалізовував цигарки та алкоголь сумнівної якості з власного авто у середмісті Малина. 14 лютого слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області припинили бізнес містянина, а продукцію - вилучили. За цінами «чорного» ринку вартість тютюнових виробів та алкоголю становить майже 1,3 мільйона гривень. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання... марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціоновані обшуки у гаражних приміщеннях та автівках фігуранта в місті Малині», - йдеться в повідомленні.

Під час слідчих заходів поліцейські вилучили майже 15,5 тисяч пачок контрафактних цигарок без марок акцизного податку, понад 1100 літрів спирту та фальсифікованої алкогольної продукції, а також один із транспортних засобів та інші докази протиправної діяльності. В автомобілі чоловік зберігав 80 тисяч гривень, майже 700 доларів, 100 євро, які також вилучено в якості речових доказів.

Виявлену продукцію слідчі поліції направили на проведення експертизи. Оперативний супровід здійснюють працівники Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Поліцейські встановлюють шляхи надходження контрафактного товару. Досудове розслідування триває.

За подібні правопорушення чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляє, що наразі готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Нагадаємо, 24 січня подружжя підприємців, власники декількох магазинів та мафів у м. Бердичеві, постачали на торговельні полиці тютюнові вироби сумнівної якості. Фальсифікат реалізовували продавці, які достеменно про це знали. Поліція вилучила тютюнові вироби на понад 1 мільйон гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2024 року у поліції повідомили про те, що 66-річну жінку, яка у Житомирі на Житньому ринку продавала підроблений алкоголь, судитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки акциз алкоголь підроблений алкоголь фальсифікат спирт поліція Малин прокуратура авто контрафакт продаж вилучення  
Матеріали по темі