Події

Чоловіка, який побив до смерті безхатька, взяли під варту на 60 днів: в день вбивства йому ухвалили вирок по іншій справі – 5 років тюрми

16 February 2024, 17:38

Бердичівлянину, який побив до смерті безхатька, обрали запобіжний захід: взяли під варту на 60 днів без визначення застави.

Про це 16 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід бердичівлянину, якого підозрюють в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 КК України). Слідчий звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного тримання під вартою без визначення застави. Суд клопотання повністю задовільнив та постановив взяти підозрюваного під варту на 60 днів. Ухвала може бути оскаржена протягом п′яти днів», - йдеться у повідомленні.

Вбивство сталося у Бердичеві 15-го лютого. Тоді вранці на зупинці громадського транспорту було виявлено тіло чоловіка з видимими тілесними ушкодженнями. Підозру в умисному вбивстві оголошено 26-річному бердичівлянину. Як випливає з клопотання слідчого, чоловік вночі на вулиці поконфліктував з незнайомцем, у результаті чого наніс йому численні удари. За результатами СМЕ, потерпілий помер від больового шоку.

Підозрюваний уже не раз потрапляв у поле зору поліції, у тому числі і через кримінальні правопорушення.У день, коли сталося вбивство, щодо нього було ухвалено обвинувальний вирок, яким чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі.

Довідково: ч. 1 ст. 115 КК України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2024 року близько 7:00 до поліції надійшло повідомлення, що на зупинці громадського транспорту у Бердичеві, поблизу центрального ринку, виявлено тіло 57-річного чоловіка. Візуально – з ознаками травмування. Правоохоронці шукали свідків події. Вранці наступного дня правоохоронці повідомили, що встановили причетного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд запобіжний захід Бердичів безхатько вбивство побиття смерть 
Матеріали по темі