Події

З 10 учасників банди, які у Житомирській області викрадали людей та вибивали неіснуючі борги, під вартою залишилися сім

16 February 2024, 17:46

Нещодавно Житомир.info стало відомо, що деяких учасників банди так званих коростишівських рекетирів, які були затримані й перебували під вартою, суд відпустив під домашній арешт.

З цього приводу редакція Житомир.info направила інформаційний запит до головного управління Національної поліції у Житомирській області.

«Станом на 12 лютого 2024 року до семи підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а стосовно решти підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

У поліції уточнили, що після затримання десятеро підозрюваних перебували під вартою без права внесення застави. Однак, суд поступово змінював запобіжні заходи деяким фігурантам справи на домашній арешт, остання така зміна була в лютому.

Скриншот відповіді на інформаційний запит Житомир.info

Нагадаємо, за даними слідства, станом на 12 грудня 2023 року правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук цих рекетирів.

Нижче – скриншоти з ухвал суду щодо обрання запобіжних заходів фігуранту справи:



Скриншоти з ухвал суду щодо обрання запобіжних заходів фігурантам справи

Нагадаємо, 12 грудня 2023 року стало відомо про затримання СБУ депутата-рекетира, який разом з бандою викрадав людей та «вибивав» із них гроші.

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2023 року у Житомирській області затримали банду із 8 рекетирів, які «вибивали» сотні тисяч гривень з військового, погрожували його вагітній дружині та неодноразово викрадали людей і відвозили до катівень у Коростишеві.

А 17 серпня біля житомирського суду збиралися військові, які хочуть справедливості в обранні запобіжного заходу злочинцям-рекетирам, захисники не були налаштовані агресивно.

Під вечір 17 серпня в Корольовському районному суді м. Житомира мали обрати міру запобіжного заходу всім учасникам угрупування, слухання відбувалося по двох чоловіках і журналісти Житомир.info дізналися, що суд залишив під вартою Дмитра Куксу, одного з учасників злочинної групи, яка займалася рекетом.

18 серпня прокуратура повідомила, що в Житомирі вісьмом учасникам злочинної групи, підозрюваним у вимаганні від військовослужбовця «боргів» обрано запобіжні заходи – їх помістили під варту без права внесення застави.

Наприкінці серпня у Житомирській області поліція викрила ще двох рекетирів, які погрожували та викрадали так званих «боржників».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекет суд запобіжний захід домашній арешт Коростишів поліція банда бандит рекетир підозрюваний  
Матеріали по темі