Події

Продавав без ліцензії: понад 90 літрів алкоголю та 100 пачок цигарок вилучили у власника магазину у Житомирській області

20 February 2024, 14:44

На Звягельщині поліцейські припинили ще один факт незаконного продажу підакцизних товарів.

Про це 20 лютого повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Днями під час проведення чергового рейду дільничні офіцери Звягельського райвідділу спільно з працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС в Житомирській області перевірили один із магазинів, що розташований у Ємільчинській громаді. У результаті правоохоронці з’ясували, що 50-річний власник закладу, житель цієї ж громади, провадив господарську діяльність без отримання відповідної ліцензії на продаж спиртного та цигарок. Окрім того, чоловік продавав алкоголь та тютюнові вироби без марок акцизного податку», - йдеться в повідомленні.

Відтак поліцейські вилучили з крамниці майже 92 літри спиртного: горілку, коньяк, пиво, слабоалкогольні напої, пластикові пляшки, наповнені прозорою рідиною з різким запахом спирту, та понад сотню пачок цигарок на загальну суму близько 17,5 тисяч гривень.

Відомо, що підприємець не вперше здійснює подібні правопорушення.

Відтак дільничні офіцери і цього разу задокументували протиправну діяльність чоловіка: склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) КУпАП.

«Водночас правоохоронці нагадують: порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої», - наголошують у поліції.

Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Нагадаємо, 15 лютого правоохоронці повідомили про те, що припинили продаж контрафактної продукції. Цигарки та алкоголь продавали з авто у середмісті Малина. У 50-річного чоловіка вилучили понад 15 тис. пачок цигарок та 1100 літрів алкоголю на 1,3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2024 року подружжя підприємців, власники декількох магазинів та мафів у м. Бердичеві, постачали на торговельні полиці тютюнові вироби сумнівної якості. Фальсифікат реалізовували продавці, які достеменно про це знали. Поліція вилучила тютюнові вироби на понад 1 мільйон гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акциз цигарки ліцензія вилучення алкоголь Ємільчине  
Матеріали по темі