Події

Наркокур’єру, якого виявили восени на трасі у Житомирській області, присудили 7 років тюрми з конфіскацією майна

23 February 2024, 11:18

Жителю Чернівецької області, який перевозив на орендованому автомобілі у вересні 2023 року наркотики у великих розмірах, присудили 7 років тюрми з конфіскацією майна.

Вирок Радомишльського районного суду Житомирської області від 21.02.2024 року опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як відомо зі справи, 19 вересня 2023 року обвинувачений на орендованому автомобілі Nissan Sunny вирушив з Чернівців до Києва, де в лісопарковій зоні поблизу вул. Лютневої в Голосіївському районі забрав «замовлення» масою 482,84796 грам. Повертаючись до Чернівців, водій був зупинений патрульними за порушення ПДР на 86 км автодороги Київ-Чоп в с. Кочерів Житомирського району Житомирської області.

Чоловік зазначив, що навесні 2023 року у мережі Інтернет він знайшов роботу кур`єра. Хто саме був роботодавцем не знає, однак останній скинув йому координати і обвинувачений поїхав забирати посилку. Обіцяна винагорода за таку послугу становила 500 доларів США.

Суд врахував обставини, які пом`якшують покарання обвинуваченому.

Скриншот з вироку суду

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне зберігання та перевезення з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах).

Строк відбування покарання обчислюється з дня набрання вироком законної сили, зарахувавши в строк відбуття покарання час його попереднього ув`язнення з 19.09.2023 і до дня набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду через Радомишльський районний суд протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2023 року патрульна поліція Житомирської області повідомила, що на автодорозі Київ — Чоп за порушення ПДР патрульні зупинили транспортний засіб Nissan. Під час огляду автомобіля, біля переднього пасажирського сидіння, патрульні виявили прозорий пакет з біло-рожевою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на наркотичну. 22 вересня 2023 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що 27-річного жителя Чернівецької області, який перевозив наркотики на орендованому автомобілі, взяли під варту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок наркотик дилер наркодилер наркоторговець 
Матеріали по темі