Події

Заборонені речовини: за добу правоохоронці знайшли наркотики щонайменше у шістьох жителів Житомирської області

24 February 2024, 15:52

Минулої доби поліцейські вилучили заборонені речовини у двох жителів Бердичева.

Про це 24 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Бердичівський районний відділ поліції.

«23 лютого інспектори сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу поліції зупинили на вулиці підозрілого чоловіка. Під час поверхневої перевірки у 21-річного жителя райцентру правоохоронці виявили поліетиленовий пакет з кристалічною речовиною. Інший екіпаж поліцейських, близько 1:00, патрулюючи вулиці райцентру, помітили чоловіка, який порушував комендантську годину. Правоохоронці нагадали 36-річному містянину про встановлені обмеження пересування у цей час. У ході перевірки документів та під час спілкування чоловік зізнався, що при собі має кристалічну речовину – попередньо психотропний засіб. Працівники слідчо-оперативної групи задокументували обставини та вилучили виявлене, яке надалі направлять для проведення експертизи», - йдеться в повідомленні.

Нині за вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Поліцейські з’ясовують походження виявлених речовин.

Слід зазначити, що такі протиправні дії караються від штрафу до 5 років обмеження волі.

Правоохоронці нагадують, що комендантська година діє з 00:00 до 5:00. У цей час категорично забороняється пересуватися вулицями населених пунктів без крайньої потреби.

Крім того, Коростенське районне управління поліції інформує, що також за минулу добу задокументували 4 випадки незаконного зберігання наркотиків на Коростенщині.

«Вдень, 23 лютого оперативники Коростенського райуправління поліції зупинили в центрі міста підозрілого молодика. 41-річний коростенець видав згорток з подрібненою зеленою масою, в якому, з його слів, наркотична речовина. Того ж дня на блокпосту поліцейські перевіряли автомобіль «Volkswagen», під керуванням 38-річного містянина. Чоловік добровільно видав фольговий згорток із порошкоподібною речовиною білого кольору. А на Овруччині у чоловіка, який раніше вже був судимий за вчинення наркозлочинів, поліцейські вилучили близько 15 грам канабісу. 37-річний місцевий житель пояснив, що зберігав наркотики для власного вжитку. У Малині працівники сектору реагування патрульної поліції, перевіряючи оперативну інформацію про ймовірне збереження заборонених речовин, відшукали 34-річного містянина, який мав при собі поліетиленовий пакетик із білою кристалічною речовиною. Документуванням і вилученням заборонених речовин займалися слідчо- оперативні групи Коростенського райуправління. Відтак, все вилучене направили на експертне дослідження», - зазначають поліцейські.

Наразі дізнавачі у всіх випадках розпочали досудові розслідування за ч. 1 ст. 309 ( Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Довідково: такі протиправні діяння караються штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, минулими вихідними, 17-18 лютого, поліцейські вилучили наркотичні засоби у вісьмох жителів Житомирського району. Випадки незаконного зберігання заборонених речовин правоохоронці виявляли в обласному центрі, Станишівській, Новогуйвинській, Чуднівській та Коростишівській громадах. Нині в усіх випадках тривають досудові розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркотики блокпост поліція 
Матеріали по темі