Суспільство

П’яні діти з цигарками: з початку року у Житомирському районі викрили 25 фактів продажу спиртного та тютюну неповнолітнім

1 March 2024, 11:04

У Житомирському районі поліцейські продовжують виявляти торговців-порушників, які реалізують алкоголь та цигарки дітям.

Про це 1 березня повідомляє ГУНП у Житомирській області.

Поліцейські Житомирського райуправління систематично проводять рейди для припинення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім на території обслуговування. Однак, на жаль, деякі працівники торгівлі ігнорують норми, встановлені чинним законодавством.

«Днями ювенальні поліцейські Житомирського РУП проводили превентивні заходи у Тетерівській громаді. У центрі одного з сіл правоохоронці помітили юнку з пляшкою слабоалкогольного напою та пачкою цигарок у руках. Поліцейські встановили, що дівчина ще не досягла повноліття, а товари їй продали у магазині неподалік. Виявилося, що продавець визначила вік юної покупчині «на око» і, не запитавши про документи, без вагань реалізувала їй заборонені товари. Водночас, під час спілкування з жінкою ювенальні інспектори з’ясували, що норми чинного законодавства щодо заборони продажу алкоголю та тютюнових виробів дітям їй були відомі», - розповідають у поліції.

Відносно продавчині правоохоронці склади адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП. Нині рішення щодо такого ігнорування вимог законодавства прийматиме адміністративна комісія.

У цілому поліцейські Житомирського району з початку року припинили 25 фактів продажу пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до чинного законодавства, таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 6 800 до 13 600 гривень.

Нагадаємо, у січні 2024 року поліцейські виявили 4 випадки продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: неповнолітній алкоголь цигарки продаж штраф дитина поліція 
Матеріали по темі