Місто

У КП «Житомирводоканал» розповіли про аварію на колекторі в районі Корбутівки: працюють цілодобово, є труднощі через ґрунт

12 March 2024, 13:47

У Житомирі в мікрорайоні Корбутівка відбувся провал на колекторі, який транспортує стоки. Відремонтувати його не вийде, тому комунальники будуть прокладати новий. Роботи можуть зайняти щонайменше два тижні, адже потрібно буде замінити 150 метрів трубопроводу.

Про особливості усунення аварійної ситуації журналістам Житомир.info розповіли в КП «Житомирводоканал».

«Залучили 10 одиниць техніки. Вчора виконували підготовчі роботи, перевозили землю, огороджувалися, викладали повністю, ми готувалися до сьогоднішніх погодних умов. Даний колектор знаходиться на схилі, тому всі дощові води йдуть по даному провулку. Через це, можливо затоплення, зсув ґрунту при виконанні даних робіт. Через це вчора залучити максимум, що в нас було на водоканалі. Ми не можемо добратися до колектора, ґрунт насипний, а колекторна більше ніж восьми метрів знаходиться. Колодязь, від якого ми починаємо прокладати трубопровід, він був «спадний», тобто верхня труба знаходилась на шести метрах, а вже до КНС вона йде близько восьми метрів. Через це, коли ми закопувалися, ми не могли дістати навіть до труби, відбувався постійно зсув ґрунту, бо він йде насипний. Тому вирішили прокласти новий колектор, який буде вже на меншій глибині залягання. Труби в нас були, бо ми готувалися постійно до таких моментів. Як не є весна показує, де у нас проблеми з колекторами, де вони валяться. Тому в даних моментах в нас майже всіх діаметрів є в наявності трубопроводи близько 100 метрів», – пояснює заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.


12 березня на час проведення робіт по провулку Корбутівський призупинили водопостачання. На місці працює близько 15 працівників водоканалу.

Комунальники кажуть, що працюють цілодобово, щоб стоки не потрапляли в річку.

«Це цілодобова робота. Хлопці залишаються безпосередньо, бо працює помпа, яка перекачує стоки від колодязя перед провалом. І трубопровід прокладений близько 200 метрів тимчасовий, який викидає вже перед самою КНС в колодязь, щоб стоки не попадали в річку. На жаль, коли виконувалися підготовчі роботи щодо прокладання цього трубопроводу, деякий невеликий об'єм стоків попав до річки. Кажемо як воно є» – говорить заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.

Житомирян регулярно інформує про відсутність водопостачання через різні причини.Про те в КП «Житомирводоканал» переконують, що в порівнянні з попередніми роками кількість аварійних ситуацій зменшилася.

«Відключення водопостачання в аварійних ситуаціях – це найменше, що ми можемо зробити, але ми намагаємося не відключати. Якщо відключаємо, то на період з 9:00 години до виконання, інколи це буває до обіду, інколи буває до вечора. Це невеликі райони. Плюс, як не є, йдуть і планові роботи, тобто виконуємо також і по заміні запірної арматури, і по прокладанні трубопроводів, і по заміну вводів. Щодо аварійності, я б не сказав, що ми збільшилися, навпаки, у нас покращилася ситуація щодо аварійності. По колекторах каналізаційних стараємося взагалі не відключати водопостачання до споживачів, це вже якщо щось масштабне, то тоді, вибачте, ми змушені будемо перекрити. Але на даний час по аварійності, я скажу, що ми краще стали, тобто немає такої аварійності, як була раніше», – каже заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.

Нагадаємо, 11 березня КП «Житомирводоканал» інформував про аварію на колекторі, який транспортує стоки з мікрорайону Корбутівка до каналізаційної насосної станції «Інститут».

Як повідомляв Житомир.info, у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік зазначалося, що у Житомирі більше 60% мереж водопостачання та каналізації перебувають у зношеному стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Житомирводоканал колектор Єрьомін ремонт Корбутівка 
Матеріали по темі