Місто

У Житомирі більша частина мереж водопостачання та каналізації перебувають у зношеному стані

11 March 2024, 15:27

У Житомирі більшість мереж водопостачання та каналізації перебувають у зношеному стані.

Про це йдеться у Програмі соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік, опубліковані 11 березня на сайті міськради.

«Загальна протяжність мережі водопостачання міста становить 529,1 км, з яких 323,4 км (61,1%) перебувають у зношеному стані. Система водовідведення включає 26 каналізаційних насосних станцій та 263,5 км каналізаційних мереж, з яких 192,0 км (73,0%) перебувають у зношеному стані. В рамках реалізації проєкту «Розвиток міської інфраструктури – 2» за фінансової підтримки Світового банку завершено реконструкцію північного магістрального трубопроводу, що забезпечує водою 54,0% домогосподарств міста. Всього реконструйовано 10,5 км мереж водопостачання та замінено 7 дюкерних переходів, побудовано 73 водопровідні камери», - йдеться у програмі.

Завершено реконструкцію головної каналізаційної насосної станції. Демонтовано старе насосне обладнання, встановлено нові насоси, що працюють в автоматичному режимі. Реконструкцію здійснено коштом грантових коштів, виділених урядом Словенії.

«Тривали роботи з будівництва очисних споруд каналізації на ОСК-2. Встановлено нове обладнання європейських виробників, прокладено нові каналізаційні трубопроводи. Рівень виконання робіт становив 86,0%. Також тривали роботи з будівництва очисної станції холодної води НСВ- 2. Рівень виконання робіт становив 76,0%. Здійснено технічне переоснащення підвищувальної водопровідної насосної станції І-го підйому. Демонтовано старі труби, засувки, зворотний клапан, фільтри, встановлено нове обладнання. Всього технічно переоснащено 3 підвищувальні насосні станції. Замінено 2,8 км вуличних водопровідних мереж та вводів до багатоквартирних будинків, понад 500 м зношених каналізаційних трубопроводів, капітально відремонтовано і замінено 127 пожежних гідрантів. Збудовано 3 каналізаційні оглядові колодязі», - зазначено у програмі.

Ознайомитися з усією програмою соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік можна тут.

Нагадаємо, у Житомирі 11 березня у кількох десятках будинків відсутнє водопостачання через аварійно-відновлювальні роботи.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2024 року КП «Житомирводоканал» повідомило, що за тиждень на вулиці Київській працівники водоканалу замінили 30 метрів колектора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водомережа водоканал каналізація зношеність вода Житомирводоканал  
Матеріали по темі