Місто

В одному з мікрорайонів Житомира зламався колектор, який транспортує стоки: ремонтні роботи триватимуть щонайменше два тижні

11 March 2024, 15:58

У Житомирі зламався колектор, який транспортує стоки з мікрорайону Корбутівка до каналізаційної насосної станції "Інститут". Для відновлення його роботи працівники водоканалу мають перекласти ділянку довжиною понад 150 метрів.

Про це 11 березня інформує комунальне підприємство «Житомирводоканал».

«З прикрістю змушені анонсувати традиційний весняний колектаропад – цього разу не витримав лихої долі самопливний колектор, що транспортує стоки з мікрорайону Корбутівка до каналізаційної насосної станції "Інститут". Цей колектор у нас заслуговує на звання "Поважний і вельми працьовитий довгожитель", адже вірно служить житомирянам уже більше 30 років і має у серці те, що не вмирає (термін експлуатації залізобетонних колекторів – до 25 років, але наш працював 30+). Проте у вихідні колектор вийшов із ладу: на жаль, оперативно відновити його цілісність неможливо. Змушені констатувати, що наразі він потребує реанімаційних заходів: аби колектор і надалі виконував своє призначення, маємо перекласти ділянку довжиною понад 150 метрів», - йдеться у повідомленні.

Наразі фахівці відділу з ремонту та експлуатації каналізаційних мереж проводять розкопки, аби мати змогу замінити аварійну ділянку колектору d 600 мм. Роботи із перекладки трубопроводу триватимуть щонайменше 2 тижні.

Нагадаємо, 11 березня на сайті міськради опублікували Програму соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік, в якій зазначалося, що у Житомирі більшість мереж водопостачання та каналізації перебувають у зношеному стані.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2023 року КП «Житомирводоканал» інформувало про те, що з 15:00 Житомир залишиться без води через складну аварійну ситуацію: напірний каналізаційний колектор вийшов з ладу. Ввечері у прямому ефірі Сергій Сухомлин повідомив, що водопостачання у Житомирі відновлять приблизно о восьмій годині. Майже о дев’ятій вечора водоканал відновив водопостачання.

А 6 червня 2023 року у Житомирі на вулиці Східній на дорозі виявили провалля, яке утворилося через аварійний зношений колектор. Працівники водоканалу оперативно замінили аварійну ділянку колектору довжиною у 8 м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Житомирводоканал колектор ремонт Корбутівка 
Матеріали по темі