Події

Штраф 34 тис. грн та позбавлення прав на 3 роки: суд покарав жителя Житомирської області за керування автомобілем напідпитку

14 March 2024, 15:10

У Звягелі суд на 3 роки позбавив чоловіка права керування транспортними засобами.

Про це 14 березня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«У січні на одній із вулиць міста поліцейські Звягельського районного відділу помітили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Тож його зупинили для з’ясування всіх обставин. За кермом перебував 26-річний місцевий житель з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти освідування, проте чоловік відмовився. Також поліцейські з’ясували, що водій не має при собі відповідних документів, адже вже позбавлений права керування транспортними засобами на 1 рік через подібні правопорушення. Цього ж чоловіка правоохоронці зупиняли у травні минулого року та документували його протиправні дії», - йдеться у повідомленні.

Відтак і цього разу патрульні склали відносно керманича низку адміністративних матеріалів: за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…), ч. 1 та ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…), ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП.

Суд, розглянувши зібрані матеріали, ухвалив рішення про визнання чоловіка винним та визначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 гривень із забороною права керування упродовж наступних 3 років.

Нагадаємо, 13 березня на трасі Київ-Чоп виявили водія фури, який перебував за кермом п’яний та порушував ПДР.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2024 року у Малині патрульні виявили водія Mazda, який перебував за кермом у нетверезому стані. А пасажир автомобіля запропонував правоохоронцям відкупне 8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція суд вирок штраф права нетверезий водій водій Звягель 
Матеріали по темі