Влада

У Житомирській ОВА показали, які фортифікаційні споруди будують на кордоні з білоруссю за сотні мільйонів

18 March 2024, 16:13

У Житомирській ОВА провели нараду з ТрО, де обговорили будівництво нових ліній фортифікацій на кордоні з білоруссю.

Про це 18 березня повідомляє начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні провели нараду з командуванням нашої бригади територіальної, під час якої обговорили хід будівництва нових ліній фортифікацій на кордоні нашої області з білоруссю. Визначили додаткові потреби та пріоритетні напрямки розбудови додаткового захисту наших рубежів. Ми добре пам'ятаємо, хто допоміг російській нозі стати на нашу землю, тому ми повинні зробити все можливе, щоб ворогу навіть не спало на думку рушити на українське Полісся», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 березня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в ефірі «Суспільне. Новини» розповідав про підготовчі роботи для продовження будівництва посиленої лінії оборони. Він зазначав, що ведення фортифікаційних споруд відбувається державним коштом під керівництвом Генштабу ЗСУ та із залученням техніки громад та місцевих підприємств. Адже 251 кілометр Житомирської області межує із недружньою нашій державі республікою білорусь, загрози вторгнення з боку якої зараз немає.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації без тендеру уклав договори на будівництво фортифікаційних споруд на території області загальною вартістю 203 млн 477 тис. 692,72 грн. У системі «Прозорро» з 23 лютого 2024 року і до 12:30 год. 26 лютого 2024 року оприлюднені вісім угод.

Зауважимо, також департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації уклав договори на будівництво фортифікаційних споруд на території області ще на 390 млн 131 тис. 278,73 грн. Дев’ять угод на нове будівництво фортифікаційних споруд на території Житомирської області (взводного опорного пункту) оприлюднені департаментом ОДА за дві доби: з 14:00 26 лютого 2024 року до 14:00 28 лютого 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент ОДА ОВА Бунечко ТрО фортифікаційна споруда укріплення білорусь кордон 
Матеріали по темі