Події

За дві доби у Житомирській області ліквідували більш ніж 10 пожеж, частина з них – через випалювання трави

31 March 2024, 13:46

У Житомирській області за добу ліквідовано 10 пожеж, з них 3 у природних екосистемах.

Про це 31 березня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«30 березня о 14:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в м. Олевськ Коростенського району. На місці з’ясувалося, що ймовірно через самовільне випалювання сухої трави зайнялася приватна дерев’яна дровітня. Через вітряну погоду вогонь з неї поширився на дах цегляного гаража, а вже звідти перекинувся на дві господарські споруди сусідів. Існувала загроза загоряння двох житлових будинків, що розташовані неподалік», - йдеться у повідомленні.

Зусиллями фахівців ДСНС менш ніж за годину пожежу вдалося повністю ліквідувати. Вогнем знищено дровітню, дахи одної господарчої будівлі та гаражу. Пошкоджено дах другого сараю. Рятувальниками не допущено поширення полум’я будівлями та подальшого його перекидання на оселі.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем. До гасіння залучалося 5 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Також упродовж минулої доби рятувальники залучалися на гасіння легковика, житлових будинків та сухостою, що горіли в різних районах області.

За попередню добу рятувальники ліквідували 2 пожежі у побуті.

«Увечері в п'ятницю у с.Любовичі Малинської територіальної громади зайнялися 1 куб.м дров у дерев'яній господарчій споруді. Селяни приборкали пожежу власними силами та не допустили її розповсюдження далі. А опівночі у с.Жлобне Ярунської територіальної громади спалахнула пожежа у дерев'яній господарчій споруді і поширилася на дерев'яний житловий будинок площею 80 кв.м. О 02:10 зусиллями двох відділень рятувальників пожежу вдалося приборкати. Вогнем знищені будівля господарчої споруди та покрівля у помешканні. Постраждалих немає. Усі обставини події з'ясовуються фахівцями», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2024 року через загоряння сухої трави поблизу с. Ушиця Коростенського району згоріла господарська будівля та частина даху літньої кухні, будинок вдалося врятувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа будинок сухостій 
Матеріали по темі