Суспільство

Більше 200 споживачів відключені від газопостачання у Житомирському районі, 25 з них - внаслідок буревію

3 April 2024, 12:13

Внаслідок сильних поривів вітру на ранок в Україні залишаються знеструмленими понад 38 тисяч споживачів.

Про це 3 квітня повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

«Енергетична ситуація в регіонах на 3 квітня: внаслідок буревію на ранок залишаються знеструмленими понад 38 тисяч споживачів у семи областях», - йдеться у повідомленні.

Житомирська область

Внаслідок погіршення погодних умов знеструмлювалися 24,5 тисячі точок обліку. Станом на ранок через негоду залишаються без світла 5900 абонентів у 48 населених пунктах. В одному з населених пунктів Житомирського району через технологічні причини відключено від газопостачання 182 абоненти. В іншому населеному пункті Житомирського району внаслідок пориву вітру пошкоджено газове обладнання, стався витік газу. Відключено від газопостачання 25 абонентів.

Вінницька область

В одному з населених пунктів Жмеринського району під час проведення земляних робіт пошкоджено газопровід середнього тиску. Відключено від газопостачання 40 споживачів.

Дніпропетровська область

Через негоду залишаються знеструмленими 1490 абонентів. Через бойові дії відключені 247 абонентів. У м. Дніпро після ворожого ракетного удару по навчальному закладу припинено газопостачання його котельні. У м. Кривий Ріг виявлено витік газу на підземному газопроводі, припинено газопостачання на 11 приватних будинків.

Донецька область

Внаслідок ворожих обстрілів знеструмлено 14,1 тисячі точок обліку у 10 населених пунктах. Енергетики заживили 19,5 тисячі абонентів у 13 населених пунктах.

Запорізька область

З технологічних причин знеструмлювалися 4 населені пункти, загалом – 116 абонентів. Енергетики заживили 12 населених пунктів (474 абоненти), які вимикалися через технологічне порушення, але ще залишаються без світла 40 точок обліку.

Київська область

Через негоду в м. Київ вимикалась повітряна лінія 110 кВ. На Київщині внаслідок погіршення погодних умов вимикалися дві повітряні лінії 110 кВ та дві підстанції 110 кВ. Залишаються знеструмленими через негоду 21 863 абоненти. Також минулої доби в одному з населених пунктів Броварського району через витік газу на газопроводі відключено від газопостачання 2 багатоквартирних будинки (19 споживачів).

Кіровоградська область

Через негоду на ранок залишаються знеструмленими 414 абонентів.

Львівська область

В одному з населених пунктів Мостиського району з технологічних причин припинено газопостачання на 170 житлових будинків.

Сумська область

Через технологічне порушення відключено повітряну лінія 10 кВ, без світла 115 споживачів. Внаслідок ворожого обстрілу одного з населених пунктів уламками пошкоджено газопровід, відключено від газопостачання один житловий та один нежитловий будинок.
У населеному пункті Шосткинського району під час роботи будівельної техніки пошкоджено підземний газопровід. Відключено 30 споживачів.

Харківська область

Минулої доби енергетики заживили 4397 споживачів, які вимикалися через бойові дії.

Херсонська область

У м. Херсон енергетики повернули світло 145 споживачам. Залишаються без напруги 2740 абонентів у м. Херсон, а також 25,9 тисячі споживачів у 45 населених пунктах області.

Хмельницька область

Через негоду на ранок залишаються знеструмленими 1494 абоненти у 22 населених пунктах.

Черкаська область

Внаслідок несприятливих погодних умов на ранок залишаються знеструмленими 967 абонентів.

Чернігівська область

Через негоду без напруги залишаються 6012 абонентів.

Нагадаємо, станом на 9 ранку 3 квітня електроенергія відсутня майже у 50 населених пунктах Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 2 квітня 2024 року негода залишила без світла 72 населених пункти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міністерство енергетики газ негода вітер буревій світло 
Матеріали по темі