Події

Ворог атакував об’єкт інфраструктури у громаді Житомирської області, є загроза забруднення повітря

8 April 2024, 09:23

У ніч 8 квітня росія атакувала Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136».

Про це 8 квітня повідомило командування Повітряні Сили ЗСУ.

«У ніч на 8 квітня 2024 року ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, районів Курськ, Єйськ – рф. До відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби», - йдеться у повідомлення.

В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

У пресслужбі Житомирської військової адміністрації зазначають, що постраждалих внаслідок ворожого удару немає.

«Сьогодні в ночі під час повітряної тривоги на Житомирщині ворожими дронами-камікадзе був атакований об’єкт критичної інфраструктури. Силам та засобам протиповітряної оборони області вдалося збити частину шахедів. За попередньою інформацією жертв та постраждалих внаслідок ворожого удару немає»,- йдеться у повідомленні.

На сторінці Звягельської міської ради у Facebook також повідомили про загрозу забруднення повітря.

«Сьогодні вночі росія нанесла удар по обʼєкту інфраструктури громади. Жертв серед мирного населення немає. Наразі існує пряма загроза забруднення повітря, тому рекомендовано залишатися в приміщеннях із закритими вікнами. Зокрема комісією ТЕБНС було прийнято рішення щодо дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти, фахової передвищої освіти та у вищому професійному училищі.Щодо закладів дошкільної освіти: для батьків, яким немає з ким залишити дітей, будуть працювати чергові групи», - наголошують у пресслужбі Звягельської міської ради.

Скриншот зі сторінки Звягельської міської ради у Facebook

Нагадаємо, 3 квітня на території Житомирської області підрозділ мобільної вогневої групи Сил оборони України збив ворожий Shahed.

Як повідомляв Житомир.info, уночі з 9 на 10 березня 2024 року Сили оборони знищили 35 БпЛА «Shahed» на території України. У межах Житомирської області також спрацювала ППО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл ППО ракета Shahed шахед рф Звягель Повітряні сили ОВА 
Матеріали по темі