Події

Цуценя покусало чотирьох людей у селі Житомирської області, у тварини підтвердили сказ

9 April 2024, 13:41

У селі Жубровичі Олевської громади собака покусав чотирьох людей.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба Олевської територіальної громади.

«05.04.2024 року до Олевського відділу ЖОДЛВМ надійшло екстрене повідомлення про нанесення укусів собакою громадянам села Жубровичі. В той же день на місце події виїхали спеціалісти Олевського відділу ЖОДЛВМ для встановлення обставин події та проведення епізоотичного розслідування. У ході розслідування стало відомо, що на початку березня місяця 2024 року громадянка с. Жубровичі взяла собі на утримання собаку (кобеля) віком до 3–х місяців та залишила в під’їзді будинку для подальшого утримання. З її слів стало відомо, що в середині березня в під’їзд будинку забігла лисиця, покусала цуценя та зникла. Дана лисиця, вже неодноразово прибігала до підсобних приміщень (хлівів), які розташовані поруч з будинком, з метою знищення курей, що громадяни утримують в даних хлівах. 01.04.2024 року, зі слів власниці, собака почав себе вести агресивно, з ротової порожнини спостерігалось виділення слинотечі, та наніс покуси чотирьом громадянам села. 04.04. 2024 року власник тварини застрелив та закопав даного пса», - йдеться у повідомленні.

Труп тварини віком від 3 до 4 місяців вилучили та направили для дослідження на сказ до Житомирської регіональної державної лабораторії ДПСС. 5 квітня працівниками Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби було проведено дослідження головного мозку собаки та підтвердження наявність у тварини сказу.

8 квітня було проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії та прийнято рішення про оголошення села Жубровичі Олевської міської територіальної громади неблагополучним пунктом щодо сказу тварин та накладання карантинних обмежень. Окрім цього, затверджено план заходів по ліквідації сказу тварин в с. Жубровичі та загрозливій зоні в радіусі 10 кілометрів. Карантинні обмеження зі сказу скасовуються через 2 місяці з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ за умови виконання всіх заходів, передбачених комплексним планом і діючою Інструкцією про заходи щодо боротьби зі сказом тварин.

Де жителі Житомира й області можуть отримати допомогу у разі укусу тварини та вакцинуватись від сказу дивіться тут.

Нагадаємо, від початку з початку 2024 року у Житомирській області зафіксували майже 20 випадків сказу тварин.

Як повідомляв Житомир.info, 12 лютого 2024 року село Осівка Ємільчинської громади оголосили неблагополучним населеним пунктом по сказу за результатами дослідження проб загиблого собаки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ тварина собака цуценя Жубровичі укус 
Матеріали по темі