Події

Під час рейду на пішохідній вулиці Житомира правоохоронці виявили неповнолітню, яка розпивала слабоалкогольні напої

11 April 2024, 16:01

Правоохоронці разом із працівниками соціальних служб ввечері 10 квітня провели рейд вулицею Михайлівською у Житомирі.

Про це 11 квітня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Превентивні заходи поліцейські Житомирського районного управління провели ввечері 10 квітня. До відпрацювання були залучені ювенальні інспектори, поліцейські офіцери громади, дільничні офіцери та представники управління у справах дітей Житомирської міської ради. Під час рейду правоохоронці проводили профілактичні бесіди з містянами щодо недопущення ними порушень громадського порядку та обмежень, визначених режимом воєнного стану. Також рейдувальники спілкувалися з продавцями та власниками торговельних закладів та наголошували на дотриманні чинного законодавства щодо реалізації підакцизних товарів неповнолітнім», - йдеться у повідомленні.

Під час проведених заходів поліцейські задокументували 11 адміністративних правопорушень, вчинених містянами. Переважна більшість з них стосувалася розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв у не відведених для цього місцях, при чому четверо з правопорушників не досягли повноліття.

Так неподалік одного з магазинів поліцейські помітили двох дівчат, які розпивали слабоалкогольні напої. Під час перевірки виявилося, що одна з них неповнолітня. Юнка розповіла, що напоєм її пригостила старша подруга. Тож ювенальні інспектори склали відносно 17-річної містянки протокол за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП. Її 18-річна подруга, окрім аналогічного правопорушення, відповідатиме ще й за доведення неповнолітньої до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП).

Правоохоронці зазначають, що потреба у проведенні таких заходів з настанням теплої пори зросла, тож планують систематично відпрацьовувати подібні місця відпочинку містян. Також поліцейські закликають житомирян та гостей обласного центру дотримуватися норм чинного законодавства на дозвіллі та бути взаємоввічливими.

Нагадаємо, на вихідних, 6 та 7 квітня, патрульні виявили майже 20 нетверезих водіїв та винесли 23 адміністративні матеріали за розпивання алкогольних напоїв й куріння у громадських місцях.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2024 року у селищі Кам’яний Брід Довбиської громади правоохоронці виявили 22-річного хлопця, який разом з неповнолітніми розпивав алкогольні напої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція рейд неповнолітня алкоголь вул.Михайлівська соцслужба 
Матеріали по темі