Місто

У Житомирі зустрічали естонського депутата, який влаштував велопробіг з Таллінна задля підтримки ЗСУ

2 May 2024, 13:32

У Житомирі відбулась зустріч з депутатом естонського парламенту Крісто Енн Вагом. 1500 кілометрів за його спиною, які він подолав на велосипеді з Таллінна. І все це для того, щоб підтримати українців та зібрати гроші на допомогу ЗСУ.

«Я проїхав майже 1500 км за останні 6 днів. Я хочу показати, що естонці і європейці можуть зробити більше, ніж вони надають зараз. Також я хочу показати естонським і європейським людям, що наша війна, вона лише в декількох кілометрів від Європи та від Таллінна. Так, я збираю кошти для 79-ї бригади Збройних Сил України, також, щоб надати їм позашляховики. Також я збираю кошти для ССО. Це 35 дронів, які допоможуть просунутися в цій війні. Наразі хочуть зібрати 50 тисяч євро. Я намагаюся зробити все, що я можу. Європейський і естонський парламент, і я також намагаюся зробити все, що я можу. Ми були в Україні 22 квітня 2022 року, через пару місяців після повномасштабного вторгнення. Тому ми намагаємося показати всім і намагаємося зробити все, що зможе допомогти вам у цій війні»,- каже депутат естонського парламенту Крісто Енн Вага.

Сьогодні, 2-го травня, Крісто Енн Вага вже має доїхати до Києва. Це буде фінальне місто у велопробігу естонського депутата.

Нагадаємо, 27 березня у Житомирі відкрили Почесне консульство Естонської Республіки.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого 2024 року на своїй сторінці у фейсбуці начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що партнери з Естонії залучатимуться до проєктів з відбудови 25 ліцею та дитячої школи мистецтв у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велопробіг депутат велосипед Крісто Енн Вага Естонія ЗСУ 
Матеріали по темі