Події

Внаслідок ДТП в селі Житомирського району травмувався 15-річний мотоцикліст

23 May 2024, 15:11

У с. Кодня сталася ДТП за участю ВАЗ-21093 та мотоцикла Spark. За кермом мотоцикла був 15-річний місцевий житель.

Про це 23 травня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Подія сталася 22 травня по вулиці Грабовського у селі Кодні. Попередньо, близько 10:00 відбулося зіткнення автомобіля ВАЗ-21093 під керуванням 22-річного місцевого жителя та мотоцикла «Spark».У результаті ДТП керманич двоколісника, 15-річний місцевий житель, отримав травми та був доставлений до медичного закладу», - йдеться у повідомленні.

Нині слідчими Житомирського районного управління поліції розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

Поліцейські нагадують батькам, які дозволяють своїм неповнолітнім дітям керувати мототранспортом, про законодавчі обмеження щодо цього. Зокрема, для керування такими ТЗ необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки. Підготовка водіїв мопедів, моторолерів, мотоциклів (категорій А1 та А) проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку.

У разі безвідповідального ставлення та порушення законодавства дорослим загрожує кримінальна відповідальність за допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом чи інше грубе порушення правил експлуатації транспорту (ст. 287 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 20 травня у Малині неповнолітня пасажирка скутера випала під час руху, 18-річного водія перевіряють на вживання алкоголю.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня 2024 року правоохоронці зафіксували декілька ДТП у Житомирській області за участю мотоциклів. Зокрема, у Звягелі мікроавтобус не розминувся з мотоциклом під керуванням 17-річного юнака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ДТП мотоцикл неповнолітній с.Кодня 
Матеріали по темі