Події

Житель Житомирської області викрав автомобіль з двору багатоповерхівки, бо хотів вберегти його від злодіїв

24 May 2024, 15:20

Поліцейські офіцери Іршанської громади повернули власниці викрадений автомобіль.

Про це 24 травня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Вранці 23 травня до Коростенського райуправління поліції надійшло повідомлення про викрадення транспортного засобу. Жителька Іршанська припаркувала «Ford Fiesta» у дворі багатоповерхівки напередодні ввечері, а вже зранку не знайшла автомобіля на місці. Поліцейські офіцери громади провели першочергові заходи, у тому числі переглянули записи з камер відеонагляду неподалік місця події. Тож вони встановили, що до викрадення автомобіля причетний 42-річний місцевий житель», - йдеться у повідомленні.

Менш ніж за годину офіцери знайшли транспортний засіб на одній з вулиць селища, поблизу житла причетного. Сам чоловік перебував у під’їзді будинку.

Спілкуючись з поліцейськими, він визнав провину. Втім, свої дії пояснив турботою, мовляв, хотів вберегти чужий автомобіль від викрадення.

Під час медичного освідування чоловіка було підтверджено його нетверезий стан (1,9 проміле).

Поліцейські слідчо-оперативної групи Коростенського районного управління вилучили викрадений автомобіль та слідову інформацію. Нині слідчими призначено низку судових експертиз у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

За чинним законодавством чоловікові може загрожувати покарання до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 15 травня у Березівській громаді чоловік викрав мотоцикл Loncin, залишений біля магазину.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2024 року у Житомирі патрульні затримали чоловіка, який на вул. Хлібній намагався викрасти ВАЗ. Під час спілкування з кермувальником патрульні виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння. Пройти обстеження на стан сп'яніння у найближчому медзакладі в лікаря-нарколога водій відмовився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція угон автомобіль викрадення Іршанськ 
Матеріали по темі