Події

За добу у Житомирській області сталися 8 пожеж сухої трави та горіли 2 господарські будівлі

26 May 2024, 13:14

У Коростенському районі рятувальники ліквідували пожежу у двох господарських будівлях.

Про це 26 травня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«25 травня о 10:42 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння у с. Білка Словечанської територіальної громади Коростенського району. На місці події бійці ДСНС встановили, що пожежа виникла в дерев’яній господарській будівлі площею 48 кв. м. Вже звідти полум’я поширилося на дах розташованої поруч дерев’яної літньої кухні площею 24 кв. м. Існувала загроза розповсюдження вогню на два приватні житлові будинки, які знаходилися неподалік», - йдеться у повідомленні.

Менш ніж за годину пожежу було ліквідовано. Вогнем знищено дерев’яну господарську будівлю та дах літньої кухні. Завдяки оперативним діям житлові будинки зазнали не значних ушкоджень. Загиблих та травмованих немає.

До гасіння залучалося 4 рятувальників, 4 працівника місцевої пожежної охорони с. Словечно та лісівника на 3 одиницях техніки.

Наразі причина та всі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Окрім цього у пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області повідомили про те, що за добу в області ліквідували 8 загорянь сухої трави на загальні площі понад 3 га.

«Упродовж минулої доби на території області рятувальниками ліквідовано 8 займань минулорічного сухостою. Загалом вогнем пройдено 3,3 га території в усіх районах Житомирщини. Так, о 21:14 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави в с. Топори Бердичівського району. Через високу температуру повітря та посушливість вогонь швидко розповсюджувався в бік приватних домогосподарств. Для гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля. Оперативними діями рятувальників пожежу ліквідовано за півгодини. Подальшого поширення полум’я не допущено. Вогнем знищено сухостій на площі 1 га», - йдеться у повідомленні.

Подібну пожежу, що загрожувала приватному житловому сектору, ліквідовано в с. Бараші Звягельського району. Там вогнем знищено сухий трав’яний настил на такій самій площі.

В усіх випадках загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини пожеж на відкритих територіях встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 23 травня рятувальники області ліквідували дві пожежі в приватних оселях, що, ймовірно, сталися через короткі замикання електромереж.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2024 року рятувальники ліквідували займання сухої трави та очерету вздовж річки у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа суха трава сухостій 
Матеріали по темі