Місто

Пограничники просят не бросать нелегалов в лесу, а то замерзнут!

17 September 2008, 17:00

На кордонах України збільшилась кількість затримань незаконних мігрантів. Це пояснюється тим, що до настання холодів організатори каналів переправлення нелегалів намагаються забезпечити  трафік якомога більшої кількості іноземців.

Як показує досвід минулих років, саме в цей період часті випадки, коли провідники груп нелегалів, відчувши небезпеку, залишали своїх підопічних напризволяще. Покинуті серед гір чи лісів люди страждали від переохолодження чи обмороження, а іноді навіть гинули, не зумівши знайти дорогу до населених пунктів.

У зв’язку з цим Державна прикордонна служба застерігає всіх потенційних порушників державного рубежу від подібних кроків, оскільки вони можуть коштувати їм здоров’я чи навіть життя, а у випадку затримання прикордонниками вони будуть притягнуті до адміністративно відповідальності за незаконне перетинання державного рубежу. Що ж стосується організаторів трафіку, то на них чекає більш суворе покарання. Нагадуємо,  що статтею 332 Кримінального кодексу України за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Також дії злочинців підпадають під статтю 135 Кримінального кодексу України «Залишення в небезпеці». Тобто коли переправники вчиняють дії, передбачені статтею 332, вони одночасно свідомо залишають нелегальних мігрантів  в небезпечному для життя стані і позбавляють їх можливості вжити заходів для самозбереження. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до двох років. А якщо внаслідок таких діянь настає смерть особи або інші тяжкі наслідки – то згідно ч.3 статті 135 Кримінального кодексу України вони  караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

З початку 2008 року на ділянці відповідальності Північного регіонального управління за незаконне перетинання кордону було затримано майже 1 400  осіб, з них 121 особа незаконні мігранти, про це Житомир.info повідомляє прес-служба північного регіонального управління державної прикордонної служби України

Державна прикордонна служба України вважає своїм обов’язком поінформувати громадськість про відповідальність за протиправні діі на державному кордоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі