Місто

У Житомирі банки загрожують життю людей?

24 September 2008, 17:40

Установи,  яких з кожним днем все більшає у містах, можуть створювати загрозу для життя. Такий факт встановлено  під час перевірки прокуратурою області додержання банківськими установами, що діють в області, вимог чинного законодавства України про містобудування та планування і забудову територій.

 Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олександр Башинський, під час перевірки було встановлено, що переважна більшість банківських філій та відділень здійснюють діяльність у власних або ж орендованих приміщеннях всупереч вимогам Закону України «Про містобудування» та постанови Кабінету Міністрів України «Про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», без прийняття таких робіт державною приймальною комісією.

 Така ситуація не лише призводить до порушення санітарних і пожежних норм, але й може створити загрозу заподіяння шкоди життю та здоров’ю як працівникам і клієнтам банківських установ, так і мешканцям житлових будинків, в яких вони розташовані.

Зважаючи на актуальність проблеми, про встановлені факти прокуратура області повідомила інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю. Окрім того, заплановано аналогічні перевірки щодо додержання законодавства у діяльності закладів громадського харчування, торгівлі та побуту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі