Місто

У Житомирскій області тепло включили тільки для старих та хворих

24 September 2008, 16:20

Перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Загривий повідомив, що враховуючи ускладнення погодних умов та на виконання доручення Президента України Віктора Ющенка, прийнято рішення про дострокове підключення до опалення лікувальних установ, дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладів,- про це

Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

 "Протягом тижня температура повітря знижувалась, що визвало занепокоєння щодо загрози здоров’ю найбільш вразливих верств населення, зокрема вихованців дитячих закладів, школярів, пацієнтів системи охорони здоров’я та соціального захисту. 23 вересня видано розпорядження голови облдержадміністрації, яким рекомендовано райдержадміністраціям та міськвиконкомам завершити підготовку об’єктів та прийняти відповідні розпорядження про початок опалювального сезону 2008/2009 року", - сказав Володимир Загривий.

 Станом на 24.09.08 опалюється 14 із 15 інтернатних закладів соціального захисту населення, 15 інтернатних установ освіти, 11 – охорони здоров’я та об’єкти соціальної сфери, які використовують альтернативні види палива (торф, дрова, вугілля, електричну енергію). В даний час у всіх містах і районах робота по включенню котелень та підключенню споживачів триває.

 Однак не вирішеним залишається питання 100% обладнання вузлів обліку на котельнях коректорами газу (із 68 замінено 39), що викликано дефіцитом коштів. Облдержадміністрацією порушено клопотання перед Мінпаливенерго України щодо продовження терміну їх встановлення та погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики (при 100% розрахунках бюджетної сфери), що призводить до невчасного отримання лімітів споживання газу теплопостачальними підприємствами.

З метою підтримки житлово-комунальних підприємств Законом України «Про державний бюджет України на 2008 рік» області виділена субвенція у сумі 50 млн.грн. з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах, яка в першу чергу направляється на погашення заборгованості за спожиті енергоносії та по податкових зобов’язаннях.

На даний час погоджено договорів на загальну суму 46,7 млн.грн., та фактично проведено – 24,8 млн.грн. Проте неузгодження дій Міністерства з питань житлово-комунального господарства України з НАК „Нафтогаз України” зволікає розгляд даного питання, при позитивному вирішенні якого зазначена заборгованість може бути ліквідована.

     Для розв’язання проблеми обласною державною адміністрацією направлені відповідні звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства палива та енергетики України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, НАК „Нафтогаз України”.

     Початок опалювального сезону 2008/2009 року знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації. 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі