Влада

Житомирський міський голова Віра Шелудченко підтримає місячник донорства.

11 May 2007, 20:04

Житомирський міський голова Віра Шелудченко підтримає місячник донорства.

 

Проблема донорства крові в Житомирській області і в Україні вцілому з кожним роком загострюється. Про це повідомив головний лікар Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв під час прес-конференції 11 травня.

За його словами за останні 10 років кількість донорів зменшилась на 50,2%. При цьому, зазначив головний лікар Центру, потреба в забезпеченні населення компонентами та препаратами крові зростає у світі щорічно на 8-10%.

“Проведення складних операцій на судинах, печінці, головному мозку, серці, нирках або лікування хворих при невідкладних ситуаціях не може проходити без застосування донорських компонентів крові.” – наголошує Анатолій Чугрієв.

Він також зауважив, що обсяг заготівлі крові на 1 жителя в області становить 7,7 мл, тим часом, цей показник в країнах Ради Європи становить 12-15 мл.

На переконання Анатолія Чугрієва розпорядження голови облдержадміністрації Юрія Павленка про оголошення місячника розвитку донорства присвяченого Всесвітньому дню донора крові приверне увагу до проблем донорства та сприятиме залученню нових донорів.

            На знак підтримки донорського руху, міський голова Віра Шелудченко в найближчому часі планує відвідати Центр Крові і разом з працівниками  міськвиконкому здати кров.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі