Суспільство

В Житомирской области увеличивается количество официальных свалок. ФОТО

6 October 2008, 13:51

Наприкінці вересня розпочато будівництво нового полігону для сміття, яке розташовуватиметься на землях Чижівської сільської ради. Старе сміттєзвалище, що експлуатується в Новограді-Волинському з 1947 року, давно вичерпало свій ресурс і, не зважаючи на неодноразове проведення комплексу робіт з рекультивації, є екологічно небезпечним. Тому рішенням Новоград-Волинської міської ради з міського бюджету виділено 500 тис. грн. і вирішено терміново розпочати будівництво нового полігону для знешкодження твердих побутових відходів. Загально кошторисна вартість проекту 15-17 млн. грн.. У вересні міський голова Микола Боровець, який тримає під особистим контролем питання будівництва нового сміттєзвалища,  за сприяння народного депутата ВРУ Бориса Тарасюка зустрічався з Прем’єр-Міністром України Юлією Тимошенко та Міністром охорони навколишнього природного середовища України Георгієм Філіпчуком щодо допомоги у будівництві міського полігону для твердих побутових відходів. Урядовцями було прийнято рішення про надання місту фінансової підтримки на облаштування нового полігону для сміття в розмірі 2 млн. грн. Як пообіцяли, кошти надійдуть ще до кінця цього року, про це Житомир.info повідомила прес-служба Новоград-Волинської міськ ради

Виконує будівництво полігону для сміття ВАТ «Шляхи Полісся». Наразі тривають дренажні роботи для відведення чистих підземних вод та роботи із знімання верхнього шару ґрунту для закладання першого чеку полігону. Будуватимуть і близько 2 км. під’їзної дороги. Як повідомив виконроб, начальник дільниці Віктор Бунтовський, проектом також передбачено будівництво дренажу для фільтрату та ставка для біоочистки стічних вод. Загальна площа полігону, який знаходиться на відстані 18 км від міста – 11,2 га, глибина котловану – 2,5 м. Наразі на будівництві задіяно 4 одиниці техніки.

Розпочати функціонування нового полігону для сміття заплановано наприкінці грудня поточного року, що дасть можливість закрити старе сміттєзвалище і цим самим вирішити одну із найгостріших проблем міста.

 

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2008 року звалище у Новограді-Волинському зайнялося. Невдоволені мешканці вимагали терміново припинити прийняття сміття на його територію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі