Влада

Как замгубернатора съездил в гости к таможенникам. ФОТО

13 October 2008, 17:21

Цими днями на пунктах пропуску «Вільча», «Виступовичі», «Майдан – Копищанський» з робочим візитом перебував заступник голови облдержадміністрації Орлов Ігор Віталійович. У поїздці його супроводжував начальник Житомирської митниці Закусило Петро Іванович. На запрошення керівництва Мозирської митниці, у ході поїздки Орлов І.В. та Закусило П.І. відвідали пункт пропуску «Нова Рудня» на території Республіки Білорусь. Дана поїздка відбувалася за дорученням голови Житомирської облдержадміністрації Забели Юрія Володимировича у рамках забезпечення виконання рішень за результатами засідань Міжурядової Української Білоруської змішаної комісії з питань торговельно – економічного співробітництва, - про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці.

Враховуючи той факт, що за обсягами зовнішньоторговельних операцій підприємств області Білорусь посідає 2 місце серед країн СНГ, головною метою даної поїздки було визначення подальших напрямів та завдань для сприяння більш динамічному розвитку взаємовідносин між Україною та Республікою Білорусь. Як відомо, усі взаємовідносини, що складаються між державами, так чи інакше пов’язані з діяльністю митниць.

Саме тому, начальник Житомирської митниці ознайомив заступника голови облдержадміністрації з режимом роботи, структурою та пропускною спроможністю пунктів пропуску. Особлива увага, Петром Івановичем, була приділена питанням облаштування наявних приміщень на митних постах «Вільча» та «Майдан Копищанський», приведенню в належний стан під’їзних доріг до кордону з Білоруссю, а також питанню відсутності демаркації українсько-білоруського кордону по всій довжині. Ще, начальник митниці, звернув увагу , що згідно довгострокового плану розвитку митної інфраструктури та технічного забезпечення митної системи на період до 2010рр., існує визначена сума витрат на фінансування будівництва пунктів пропуску, але цих коштів мало для проведення запланованих робіт.

Колектив Житомирської митниці має надію, що найближчим часом активізується робота у напряму облаштування пунктів пропуску, з метою приведення їх матеріальної, технічної бази до європейських норм і стандартів. І гості, які перетинатимуть українсько-білоруський кордон, слідуючи на Євро – 2012, будуть бачити «нове обличчя» наших пунктів пропуску.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі