Політика

У Житомирі готується провокація проти БЮТ

22 May 2007, 16:34

У Житомирі проти депутатів фракції БЮТ готуються інформаційні провокації з використанням брудних PR-технологій.

Ініціатива щодо продажу земельних ділянок виключно з аукціонів, ініційована на початку року на сесії Житомирської обласної ради Блоком Юлії Тимошенко, викликала великий ажіотаж та великий опір в області.

Головна противниця продажу землі на аукціонах, голова обласної ради Ірина Синявська намагається стверджувати, що послідовна позиція БЮТ в земельному питанні буцімто зумовлена комерційними інтересами лідера БЮТ на Житомирщині народного депутата Сергія Пашинського.

22 травня на прес-конференції Сергій Пашинський повідомив, що у відповідь на заяви БЮТ щодо необхідності відставки голови обласної ради, на сесії облради, призначеній на 24 травня, проти нього особисто готується провокація.

«У нас є інформація щодо зриву голосування по відставці Синявської. Група депутатів, на жаль серед них і ті, яких поки що не встигли виключити з БЮТу, повинні вийти на трибуну і сказати, що Сергій Пашинський нібито вкрав декілька десятків гектарів землі, що змушує їх призупинити своє членство у БЮТ і не підтримувати голосування фракції по відставці голови обласної ради».

Земля, яку приписують депутату, була нібито отримана ним разом із сином народного депутата Олега Антипова (колишнього члена фракції БЮТ у Верховній Раді), і знаходиться в селі Калинівка (Левківська сільська рада) Житомирського району.

Про спробу таким чином скомпрометувати його Сергій Пашинський дізнався вранці напередодні прес-конференції і одразу вирішив позбавити своїх опонентів такої можливості.

Депутат повідомив, що зробив три запити на ім’я сільського голови с. Левкова, голів районної адміністрації та районної ради Житомирського району, в яких міститься вимога надати інформацію стосовно того, чи приймались або розглядались протягом останнього року питання щодо надання земельних ділянок Сергію Пашинському і повідомити, кому взагалі за цей період часу надавались земельні ділянки.

Така інформація дасть змогу і депутатам, і виборцям одразу ж переконатись у безпідставності подібних звинувачень, які мають на меті  одну ціль – брудними і дрібними провокаціями врятувати від відставки голову облради, яка виступила проти антикорупційної політики, яку нині здійснює по всій країні Блок Юлії Тимошенко.

«Я не вважаю комерційну діяльність  гріхом, але заявляю, що жодної земельної ділянки чи взагалі комерційних інтересів на Житомирщині  не маю, - заявив на прохання прокоментувати звинувачення Синявської на його адресу Сергій Пашинський. - Єдина земля, що належить моїй родині вже 30 років – 25 соток в передмісті Коростеня, де живуть мої батьки».

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО „Батьківщина”.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі