Влада

Павленко хоче виробляти більше цукру

31 May 2007, 16:10

За підписом голови облдержадміністрації Юрія Павленка направлено лист на адресу Міністерства аграрної політики України з проханням збільшити квоту на виробництво цукру для Житомирської області на 21 тис. тонн і довести її в 2007 році до 80 тис. тонн.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

З червня в області буде працювати комісія Міністерства аграрної політики України, яка обстежить всі засіяні цукровим буряком площі згідно укладених угод, за результатами її роботи буде прийнято відповідне рішення. Крім того, керівників цукрових заводів буде запрошено на нараду в НАЦУ „Укрцукор”, під час якої буде переглянуто розподіл квоти “А” на виробництво цукру в Україні.

У 2006 році 6 цукрових заводів Житомирської області виробили майже 95 тис. тонн цукру проти 71 тис. тонн 2005 року. Згідно наказу Міністерства аграрної політики від 30.03.2007 № 232 Житомирській області доведено квоту "А" на виробництво цукру у кількості 59,0 тис. тонн.

Нинішнього року засіяно під цукровий буряк 23 тисячі гектарів, (на 8 тис. гектарів менше, ніж минулого року). Очікується, що урожай цукрових буряків нинішнього року складе 620 тис. тонн, буде вироблено 78 тис. тонн цукру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі