Політика

Депутатське звернення фракцій “Наша Україна” та БЮТ в Житомирській обласній раді

6 June 2007, 11:29

 

Голові обласної державної адміністрації

Павленку Ю.О.

Прокурору області

Франтовському М.М.

Голові служби безпеки України

В Житомирській області

Сітару В.Д.

 

Депутатське звернення

 

Шановний Юрію Олексійовичу!

Шановний Миколо Миколайовичу!

Шановний Василю Дмитровичу!

 

Ми, депутати Житомирської обласної ради, звертаємось до керівників органів державної влади та правоохоронних органів, які, відповідно до чинного законодавства України, наділені правом контролю за дотриманням законодавства на території області. 24 травня 2007 року відбулася дев’ята сесія обласної ради, яка розглядала ряд питань. Серед них три питання, які мають дуже важливе значення для розвитку регіону, зокрема - використання надр і землі області.

На сесію обласної ради були винесені проекти рішень „Про надання гірничих відводів”, „Про погодження клопотань підприємств, організацій, установ щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами”, „Про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки”.

Суть грубих порушень регламенту роботи обласної ради та маніпуляції зі сторони голови обласної ради І.М.Синявської, голови постійної комісії з питань екології та використання природних ресурсів полягає в тому, що частина підприємств і організацій, які надали заявки для надання гірничих відводів, дозволів на користування надрами - взагалі не розглядались на комісії, або погоджувались за відсутності ряду документів (екологічний висновок, погодження районної ради та інші). Надання цих документів передбачено рішенням обласної ради. Їх перелік затверджено на одній із минулих сесій.

На засіданні президії обласної ради були висловлені сумніви і заперечення щодо внесення не готових проектів рішень (без відповідних документів) на розгляд пленарного засідання. Але голова ради всупереч рішення ради про затверджений перелік документів, всупереч регламенту роботи обласної ради внесла їх на розгляд.

Так, шість підприємств: ВАТ „Транснаціональна корпорація Граніт” Коростенського району, Овруцький щебзавод, „Гулянецький щебзавод” Коростенський район, Малодивленський щебзавод Лугинський район, ТОВ „Тартак-стоун” Овруцький район, ТОВ „Торговий дім „Керамік” Житомирський район претендували на отримання гірничих відводів. Тільки ТОВ „Торговий дім „Керамік” було внесено в проект рішення про надання гірничого відводу. Решта навіть не вносилась, оскільки були відсутні 5-7 важливих документів, які затверджені облрадою.

Спочатку голосування на сесії облради проводилось по кожному підприємству і не було позитивних результатів. Тоді, за зговором, (інакше це не назвеш) позитивне рішення було проголосоване пакетом, що є грубим порушенням відповідних нормативних документів. Депутати облради від фракції (партії регіонів, Народної партії, СПУ та КПУ), які були присутні в залі (50 депутатів) прийняли незаконні рішення , які мають бути опротестовані і проведена перевірка правоохоронними органами чому були прийняті незаконні рішення.

Таке ж незаконне рішення пакетом (також без наявності всіх документів) прийнято по погодженню клопотань 15 підприємств, організацій, установ щодо отримання дозволів на користування надрами.

Подібна ситуація з 4 підприємствами для отримання спеціальних дозволів на користування надрами для промислової розробки.

Без багатьох документів, передбачених рішенням ради ряду підприємств пакетним голосуванням погоджені проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Платою за таке беззаконня стало, за подачею голови облради І.М.Синявської, обрання заступником голови облради Чигиря М.А. (фракція КПУ – 5 депутатів) та введення третього заступника голови облради по АПК і обрання на цю посаду Олещенка М.М. (фракція Народна партія). Не зрозуміло якими питаннями агропромислового комплексу може займатися заступник голови ради.

Помстилася пані Синявська І.М. та інші депутати Рудницькому П.П. за його принципову і тверду позиції, який не перейшов у новостворену фракцію ХДС, яка відкололась від фракції „Наша Україна” всупереч укладеній Угоді, який не втратив честь і гідність, не зрадив ні партію, ні виборців, які голосували за блок „Наша Україна”.

Не пояснюючи ні причин, не заслухавши ніяких пояснень на сесії, без мотивації, Рудницького П.П., висококваліфікованого фахівця, звільнили від обов’язків заступника голови ради.

Просимо розібратись та дати оцінку прийнятих рішень.

З повагою, депутати фракцій в Житомирській обласній раді  “Наша Україна” та БЮТ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі