Влада

Як у Житомирській області депутати приймали бюджет міста та антикризові заходи? ФОТО

15 January 2009, 16:31

Традиційно усі питання, що були включені до порядку денного, у тому числі і проект бюджету, попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій. Тільки-но народні обранці налаштувались на оперативну роботу, як слово взяв «нашоукраїнець» Микола Яровий,- пише ВІК У доволі саркастичній формі він звернув увагу на помилки, яких припустилися працівники виконкому, друкуючи екземпляри проекту бюджету для депутатів. Потім перейшов, власне, до самого проекту. Серед іншого Миколу Ярового збентежили потреби міського управління освіти і науки.

Микола Яровий, депутат Бердичівської міської ради: «Певно, ми не володіємо достатньою інформацією про інфляцію, вартість, робіт та послуг у Бердичеві. Цю думку підтверджує рядок з додатку № 4, згідно якого управління освіти конче потребує 500 тис. грн. на добудову внутрішнього туалету в 11-й школі. У той же час управління ЖКГ потребує лише 20 тисяч на зведення громадських туалетів... На капремонт міського плавального басейну виділили 290 тисяч гривень. А басейн, він трохи більший за розмірами, ніж туалет в 11-й школі.»

Колеги з інших фракцій одразу зауважили: пан Яровий чомусь відмовчується на засіданнях комісії та використовує для висвітлення своєї позиції лише сесійну трибуну, до того ж повністю не володіючи ситуацією. Як наслідок його не підтримали. За пропозицію депутата затвердити бюджет Бердичева без бюджету розвитку проголосували лише однопартійці Ярового. Таким чином бердичівляни отримали бюджет на 2009-й рік.

Знову побачити «нашоукраїнця» біля мікрофону народним обранцям довелося під час розгляду питання про затвердження вартості об’єктів приватизації. Вартість кафе «777», що на вул. Шевченка, у розмірі майже 300 тис. грн. без ПДВ, на думку депутата, занадто мала для приміщення загальною площею 128 кв. м. Але і цей виступ не знайшов підтримки у більшості представників депутатського корпусу.

Не набрала потрібну кількість голосів і пропозиція Людмили Просянової щодо заборони продажу недобудованого критого ринку з аукціону. Саме така форма продажу, на думку більшості депутатів, є найбільш прозорою. Натомість одноголосне «за» викликала пропозиція тієї ж Просянової звернутися до ВРУ із проханням внести зміни до проекту Закону України «Про місцеві податки і збори».

Серед іншого на сесії затвердили перелік антикризових заходів на 2009-й рік. У 39-ти пунктах міська влада виклала своє бачення шляхів наповнення бюджету міста та скорочення різного роду витрат.

Як повідомив міський голова, обласна рада вирішила надати Бердичеву 500 тис. грн. на завершення будівництва Центру жінки. Скоріш за все, більше жодної копійки від держави на добудову Центру та фільтрувальної станції місто не отримає, констатував Василь Мазур. Щодо міського бюджету на 2009-й рік, то у ньому, на думку міського голови, більше «мінусів», аніж «плюсів».

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Ми приймали бюджет на рівні показників минулого року. Різниця в його дохідній частині більше 2 млн. грн. Змінюються ціни на енергоносії, змінюватиметься і мінімальна заробітна плата, тому бюджет — дуже непростий. Ті антикризові заходи, які ми прийняли, мають сприяти тому, що ми виконаємо хоча б цей бюджет. Він абсолютно не покриває видатків по усіх галузях. Думаю, на наступній сесії ми озвучимо все, що зробимо у кожній з цих галузей, ... як працюватимемо далі. Головне сьогодні — це наповнення бюджету та економне його використання.»

Автор: Олександр Єжель

Житомир.info 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі