Політика

БЮТ наполягатиме на розподілі родовищ на конкурсній основі в Житомирській області

3 July 2007, 15:45

Сьогодні, 3 липня, на сесії Бердичівської районної ради фракція БЮТ запобігла «дерибану» 40 га родовищ.

Питання про дозвіл на проведення розвідувальних робіт, за яким починається розробка родовищ, керівник фракції ПР Анатолій Левченко за підтримки соціалістів намагався винести, знехтувавши законну процедуру розгляду подібних питань.

За отримання дозволу інвестор пропонував всього 50 тис. гривен.

«Ми наполягали на відкладенні цього питання для вивчення, - зазначила голова фракції БЮТ в Бердичівській районній раді Олена Рудик, - мені довелось декілька разів виступати з цього приводу. В процесі обговорення також з’ясувалось, на ту ж ділянку претендують ще декілька інвесторів, готових заплатити не 50, а 200 тисяч гривен. Але фракція ПР на це не зважала». Питання було знято через голосування лобісти не отримали необхідної кількості голосів через те, що БЮТ відмовився голосувати за це питання.

На думку Олени Рудик, дозвіл на розвідувальні роботи на зазначені 40 га за умов вже наявної конкуренції повинен бути наданий на конкурсній основі. Вирішити питання саме таким чином БЮТівці вимагатимуть на наступній сесії. «Отримати 50 чи 200, або більше тисяч для громади району має велике значення. У нас є багато проектів соціального спрямування, на які можна направити додаткове фінансування, - сказала голова фракції БЮТ в Бердичівській районній раді, - ми зайняли таку позицію і не дозволимо вирішувати це питання іншим шляхом, ніж на конкурсній основі».

Прес-служба Житомирської організації БЮТ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі