Політика

Голова депутатської комісії з питань законності Житомирської обласної ради має сумнів щодо застосування імперативного мандату

13 July 2007, 09:41

У житомирській пресі в черговий раз з’явилася інформація про можливість змін у депутатському корпусі обласної ради. Зокрема, говориться про дострокове припинення повноважень дев’яти депутатів облради від БЮТ і заміщення їх наступними за списком особами. При цьому журналісти посилаються на рішення Шевченківського районного суду м. Києва, який нібито визнав, що рада і міжпартійний з’їзд БЮТ правочинно відізвав і достроково припинив повноваження 109 своїх депутатів у місцевих радах.

Ярослав Долгих, депутат обласної ради, в.о. голови постійної депутатської комісії з питань законності Житомирської обласної ради дав такий коментар з цього приводу:

„- Зміни в депутатського корпусі облради, з точки зору закону, сьогодні є абсолютно неможливими. Посилання на рішення Шевченківського райсуду Києва, на мою думку, є дещо дивним. Справді цей суд 2 липня 2007 року розглянув адміністративний позов одного із кандидатів у депутати від БЮТ до Київської міської ради Володимира Кобєлєва з вимогою визнати його обраним і зареєструвати його депутатом. Подібні звернення від житомирських «бютівців» зараз знаходяться у різних судах Житомирщини. Разом із тим треба зауважити, що 2 липня суд ухвалив постанову по справі Кобєлєва (№2А-959/2007), у якій відмовив йому у задоволенні позовних вимог.

Ухвалюючи таке рішення суд керувався тим, що на момент звернення Кобєлєва до Київської територіальної виборчої комісії діяла і діє заборона на застосування імперативного мандату, яка була винесена ще 5 березня 2007 року Печерським районним судом м. Києва. Це судове рішення стосується не лише київської ТВК, а й усіх ТВК на території України”.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі