Політика

Заради уникнення бути викинутою із політики

18 July 2007, 18:10

Голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська звернулась до Конгресу місцевих і регіональних рад Ради Європи з приводу начебто стурбованості нею можливого використання адмінресурсу з боку Президента на дострокових виборах.

Вона заявляє про “безпрецедентний тиск і політичне переслідування, які розпочалися в Україні на старті виборчих перегонів”.

Приводом до цього і як один із прикладів вона називає рішення міжпартійної конференції партій ХДС та НСНУ в Житомирській області, яка виключила обласну організацію ХДС з виборчого Блоку НУ і позбавила депутатських мандатів п’яти депутатів обласної ради, членів фракції ХДС, в тому числі і її.

При цьому Синявська не говорить про причину такої ситуації, що склалася у виборчому Блоці „Наша Україна” в Житомирській області і приховує свою особисту роль у виникненні конфліктів.

3 квітня цього року І.Синявська, яка стала депутатом облради за списком виборчого Блоку “Наша Україна” і стала головою облради, будучи дупутатом від цього Блоку, написала заяву про вихід із партії НСНУ і перейшла в іншу депутатську фракцію, що є порушенням Закону України „Про статус депутатів місцевих рад” та Угоди Блоку.

Свій вихід з лав НСНУ у заяві вона аргументувала: ”із незгодою з позицією керівництва партії...” – цитата із заяви. Тепер же вона безсоромно заявляє, що спонукою до виходу з партії стала „вимога до неї, як голови облради, виконувати партійні замовлення в розподілі комунальної власності, бюджету, природних ресурсів”.

Не без її участі у квітні цього року в облраді утворилася із депутатів, які були обрані до облради за списком виборчого Блоку НУ фракція ХДС. У першу з них –ХДС - входить і Ірина Синявська.

Це стало приводом до проведення ІІ Міжпартійної конференції Блоку НУ: Житомирської регіональної організації партії НСНУ та Житомирської обласної організації політичної партії ХДС.

На звернення конференцією Житомирської регіональної організації НСНУ до Житомирської обласної організації політичної партії ХДС про проведення міжпартійної конференції виборчого Блоку НУ керівництво останньої позитивної відповіді не дало і жоден із желегатів від ХДС на конференцію не прибув. Згідно з угодою про виборчий Блок НУ в складі НСНУ і ХДС така обставина не є причиною для непроведення конференції. Необхідний кворум (2/3 делегатів) на конференції був представлений з урахуванням цього делегати конференції засудили деструктивну діяльність обласної організації політичної партії ХДС, спрямовану на розвал виборчого Блоку НУ Житомирської регіональної організації партії НСНУ і також визнали такою, що втратила чинність угоду про утворення виборчого Блоку „Наша Україна” в Житомирській області: НСНУ і ХДС.

Лише після цього відбулася конференція виборчого Блоку „Нашої України” Житомирської регіональної організації партії НСНУ, яка затвердила положення про виборчий Блок у складі Житомирської регіональної організації партії НСНУ і на цілком законних підставах ухвалила рішення про відкликання та дострокове припинення повноважень п”яти депутатів Житомирської обласної ради, в тому числі чотирьох із них, зокрема й Ірини Синявської, які є членами фракції ХДС, виключеної із виборчого Блоку НУ.

Голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко взяв участь у конференції як член Президії НСНУ, він заявив, що „проблема Житомирської організації ХДС –є проблемою малих партій, нерідко безвідповідальних у своїх діях. Саме тому принципова позиція Президента та НСНУ – створення потужної національно-демократичної партії”.

Голова Житоммирської регіональної організації партії НСНУ Павло Жебрівський заявив, що рішення про виключення обласної організації ХДС із виборчого Блоку „НУ” в області й відкликання та дострокове припинення повноважень п”яти депутатів Житомирської обласної ради, є відповіддю на те, що ХДС увійшов до „непомаранчевої коаліції, чим був спотворений вибір житомирян.”    

У своєму листі до Президента конгресу регіональних рад Ради Європи Синявська не наводить жодного прикладу „безпрецидентного тиску і політичних переслідувань” на старті передвиборчих перегонів, оскільки таких на теренах Житомирщини немає.

У той же час Ірина Синявська, яка своїм виходом із партії НСНУ і входженням у фракцію ХДС завдала шкоди основним програмним цілям та політичним завданням партії НСНУ, після виключення її із партії лицимірно заявила про свою підтримку Президента: „ Ми усіляко вітаємо створення мегаблоку «Наша Україна – Народна самооборона». Ми переконані, що всі українські демократичні сили повинні припинити політику незгоди і взаємних непорозумінь. Ми всі давно мали об’єднатися заради спільних ідеалів, заможної європейської України і перемоги на виборах.

Ми переймаємося національними інтересами і турбуємося про майбутнє нашої держави. Ми виступаємо за створення на Житомирщині Координаційної ради мегаблоку, за участі керівників усіх обласних організацій партій і сил, що увійшли до блоку. Така форма роботи дозволить швидко і ефективно на базі мегаблоку реалізовувати президентські ініціативи. Об’єднання наших зусиль в цьому напрямку дозволить демократизувати Україну, вести її європейським шляхом розвитку.”

Такою заявою вона розкрила своє справжнє обличчя і прагнення не бути викинутою із політики.

Прес-служба Житомирської регіональної організації партії НСНУ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі