Політика

Жебрівський: “Коаліціянти” приймали популістські закони, а звинувачують у популізмі інших

19 July 2007, 13:26

“Я повністю погоджуюсь з тезою прем’єра стосовно того, що питання соціальної допомоги і соціальних виплат експлуатується політиками-популістами. Про це сайту RAZOM сказав народний депутат п’ятого скликання Павло Жебрівський.

Як відомо, уряд Януковича виступив із заявою, що рішення Конституційного Суду про відновлення пільг незахищеним верствам населення має ознаки політичного замовлення.

“Де була совість нинішніх урядовців, коли в листопаді 2004 року фракції комуністів, соціалістів та регіоналів голосували за Закон «Про соціальний захист дітей війни». Чи тоді їм треба було кинути “кістку” електоратові перед голосуванням на президентських виборах? А виконувати цей закон, як і багато інших соціальних законів, уряд на чолі з Януковичем і не збирався?” – наголосив Жебрівський.

“Складається враження, що деякі урядовці страждають важкою формою вибіркової політичної амнезії, - заявив Жебрівський, - то “коаліціянти” раптом забувають, за що вони голосували, то пан Азаров забуває, що рішення Конституційного суду у нас обов’язкові до виконання і не вимагають чийогось додаткового підтвердження”.

“Урядово-парламентська коаліція, маючи більшість у Верховні Раді, могла давно вже вирішити питання, які зараз так турбують уряд, - переконаний Жебрівський, - Просто внести зміни до прийнятих за участю “коаліціянтів” законів. Але тоді це питання навіть не піднімалось, тому виникає резонне запитання - то хто ж насправді є політиками-популістами? Відповідь очевидна для всіх”.

razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі