Культура

Житомирской творческой гильдии "Неабищо" исполнилось 9 лет

4 August 2009, 09:36
У Житомирі молоді митці відсвяткували 9 річницю існування гільдії „Неабищо” без притаманних подібним заходам помпезності і апломбу. Юні літератори та їхні старші колеги зібралися на вулиці Михайлівській біля фонтана, читали власні твори та вірші тих членів гільдії, які на той момент були далеко від рідного міста.
Тетяна Шебудей головою мистецької гільдії „Неабищо” обрана порівняно недавно. Головне її прагнення – відродити осередок в тому вигляді, яким він був на момент заснування.
"Щоб воно знову ожило, а спогади не залишилися б лише спогадами, а наповнилися новим змістом, захоплюючим для оточуючих творчих і нетворчих людей. Прагнемо, щоб люди дізналися більше про нашу організацію, хочемо розширити коло знайомств з різноманітними структурами і з цікавими особистостями".
Святкові ідеї для іменин «Неабищо» були сповнені мистецьким духом і символізмом. Віночок з польових квітів міг приміряти кожен бажаючий перехожий, водночас прочитавши вірші, свої або поетів мистецької гільдії. Кращого читця нагородили збіркою віршів поетів з „Неабищо”, виданою у 2006 році. Крім того, внесок у розвиток молодого словесного мистецтва можна було зробити і в інший спосіб, в якому поєдналося і матеріальне, і символічне.
Скриньку для благодійних внесків прикрасили метеликом і жабкою, до того ж равлик на банері, все це - символи єднання мистецтва з природою, її вічно живою душею і душами творчих людей, - повідомляє "Житомирська хвиля".

 

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі