Політика

Хто підвищує ціну на хліб?

26 July 2007, 11:00

У нещодавньому підвищенні цін на хліб уряд Януковича звинувачує кого завгодно, тільки не себе. Так, днями перший віце-прем’єр Кабінету міністрів Микола Азаров вирішив перекласти провину уряду за підвищення ціни на хліб… на Блок Юлії Тимошенко! Зрозуміло, що нинішня влада, надто напередодні виборів, прагне перекласти з себе відповідальність за наслідки своєї руйнівної для країни економічної політики. Зрозуміло, що з наближенням виборів схиблена логіка пропагандистів уряду Януковича в якості головного винуватця обрала найбільш принципового і послідовного противника антинародної політики влади – Блок Юлії Тимошенко. У цьому контексті пан Азаров приплів до купи і депутатів від БЮТ з Житомирщини. 

У зв’язку з безпідставними та брехливими заявами пана Азарова народний депутат України п’ятого скликання Олена Бондаренко підкреслила, що варто згадати, кому насправді належать хлібні заводи в більшості регіонів України. В першу чергу це стосується півдня і сходу, адже саме там найбільше підвищилися ціни на хліб, про що в тому числі йшлося і на засіданні Кабінету Міністрів. За словами Олени Бондаренко, «монополія на хлібозаводи у східних та південних областях належить ЗАТ «Лізингова компанія «Хліб України», яка контролює десятки хлібних підприємств. Якщо ж уважно вивчити засновників цього ЗАТ, то на вершині виявимо Михайла Табачника – рідного брата відомого всім Дмитра Табачника. Найвідоміша донецька фірма – СКМ пана Ахметова до недавнього часу офіційно володіла дев’ятьма хлібними заводами в Донецькій області. Нині вони формально продані, але їх новий власник – підприємство, засновником якого є народний депутат з фракції Партії регіонів Олександр Ліщинський – один з найбільших олігархів в українському агробізнесі. Згадаймо також віце-прем’єра з питань АПК Віктора Слауту, «регіоналку» Тетяну Засуху і «новонаверненого» члена «антикризової більшості» Інгу Вершиніну («Підвеньхліб»), які в цьому бізнесі не останні люди». 

У прагненні оббрехати політичних опонентів в очах виборців «регіонали» переходять межі здорового глузду. Хто повірить, що у хлібопереробній галузі, яка перебуває під жорстким контролем представників Партії регіонів, можуть вільно почуватися якісь «олігархи від БЮТ», які «вставляють палиці в колеса» «прогресивного» уряду Януковича? Партія регіонів ще й досі вірить, що українського виборця можна легко обдурити. Помиляєтеся, панове. 

Прес-служба Житомирської обласної організації БЮТ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі