Політика

Сергій Пашинський: «Справедливість перемогла: уряд визнав свої зобов’язання перед громадянами по радянських внесках»

27 July 2007, 18:12

За два тижні по тому, як екс-заступник голови Ощадбанку, народний депутат України V скликання (БЮТ) Сергій Пашинський в інтерв’ю газеті «Дело» звинуватив уряд у тому, що той у 2006 році зекономив на виплатах вкладниках Ощадбанку, надійшла відповідна реакція від Міністерства фінансів.

Як тоді заявив С.Пашинський, «в 2006 році більше 2 мільйонів громадян України були позбавлені можливості отримати гарантовані державою компенсаційні виплати. Невикористаними залишилися 822 мільйони гривень, якими закривали інші дірки в бюджеті». За його словами, за 10 років з моменту оголошення державою гарантій про повернення знецінених вкладів громадян — це був «перший випадок, що виділені кошти з бюджету не надсилають постраждалим, бо є набагато важливіші проблеми».

Зрештою, після опублікування даної інформації головою Житомирського БЮТ, Кабінетом Міністрів були вжиті необхідні заходи. Як йшлося у повідомленні Міністерства фінансів та правління ВАТ «Державний ощадний банк України», «усіх громадян, які мають право на компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень часів СРСР, запрошують звернутися до установ «Ощадбанку» для отримання чергових виплат».

Отже, завдяки резонансу, якого набув факт порушення Урядом Януковича бюджетного законодавства у 2006 році, вдалося обмежити нецільове використання бюджетних коштів, які могли бути витрачені під час виборчої кампанії Партії Регіонів. За словами Сергія Пашинського, «такий результат є логічним підсумком зусиль, які робить Блок Юлії Тимошенко. Віра у власні можливості є найдієвішим інструментом впливу на владу. Наш Блок зробив велику справу для мільйонів наших громадян, незалежно від їхніх політичних уподобань»

Прес-служба Житомирської обласної організації БЮТ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі