Влада

Без погодження Житомирської облдержадміністрації обласна рада обмежила доступ до спільного приміщення на майдан Корольова,1

16 August 2007, 14:25

Голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко повідомив, що без його погодження обласна рада обмежила доступ до приміщення, в якому знаходять облдержадміністрація та облрада (м. Житомир, Майдан С. П. Корольова,1). 16 серпня у цьому приміщенні о 10-00 мала розпочатися 11 сесія облради. „Обласна рада повідомила мене про обмежений доступ лише о 8-55 16 серпня”, - зазначив Юрій Павленко.

До приміщення облдержадміністрації не пускали депутатів місцевих рад, їхніх помічників, а також журналістів житомирських та національних ЗМІ. Зокрема, кореспондентів телеканалів „1+1”, „Інтер”, спецкорів всеукраїнських газет „Экономические известия”, „Коммерсант-Украина”, редакторів місцевих видань „Субота”, „Меркурій”, „Бізнес-Полісся”.

Як з’ясувала прес-служба облдержадміністрації, причиною такого непорозуміння стала відсутність представників цих ЗМІ у списках акредитованих (акредитацією займалася Житомирська обласна рада). За інформацією місцевих журналістів, їх своєчасно не повідомили про умови акредитації.

Довідково: Згідно чинного законодавства України, правила акредитації повинні бути справедливими, обґрунтованими, однаковими та рівними для всіх ЗМІ. Окрім того, відповідно до Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, органи влади мають сприяти у здійсненні професійної діяльності журналістів, попереджати про проведення заходів.

„Право висвітлення і коментування діяльності органів держаної влади та органів державного самоврядування, подій державного життя в Україні гарантується Конституцією, цим законом, іншими законами України ” (ст.2 Закону України „Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації”).

Прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі