Влада

Депутаты Житомирского горсовета просят президента Януковича вернуть долг 26, 2 млн. грн. муниципальному транспорту

2 March 2010, 13:25

На офіційному сайті Житомирскої міської ради опубліковано звернення до Президента України Януковича В.Ф., в якому депутати просять до фінансувати житомирський міський комунальний транспорт: 

Шановний Вікторе Федоровичу!

Депутати Житомирської міської ради стурбовані низьким рівнем якості обслуговування населення міським електротранспортом, який склався через недостатній обсяг субвенції з Державного бюджету України на компенсацію за пільговий проїзд окремих категоріям громадян, комунальним підприємством „Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради.
Законом України „Про Державний бюджет України на 2009, рік" передбачались кошти субвенції на надання пільг з послуг зв'язку, інших пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Розподіл коштів субвенції між адміністративними територіальними одиницями розташованими на території області проводився за рішенням обласної ради.
Так, у 2009 році із 50,1 млн.грн. доведених бюджету Житомирської області вищезазначене комунальне підприємство отримало 12,9 млн.грн. компенсації за надання пільгового проїзду електортранспортом окремим категоріям громадян при фактичних видатках 19,9 млн.грн., що призвело до дуже тяжкого фінансово-економічного стану підприємства.
Згідно розрахунку на 2010 рік комунальному підприємству „Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради, як основному пасажироперевізнику в м. Житомирі, необхідно 26,2 млн.грн. субвенції з Державного бюджету України на компенсацію за пільговий проїзд міським електротранспортом окремих категорій громадян.
Шановний Віктор Федорович, пам'ятаючи про нашу з Вами нещодавню зустріч на Житомирщині, під час якої Ви наочно пересвідчились, в якому важкому стані знаходиться електротранспорт нашого міста, просимо при підготовці проекту Закону України „Про Державний бюджет України на 2010 рік" врахувати необхідність виділення цільових коштів на компенсацію за пільговий проїзд електротранспортом. При визначенні обсягу субвенції врахувати фактичні видатки комунального підприємства „Житомирське трамвайно - тролейбусне управління" Житомирської міської ради пов'язані з перевезенням пільгових категорій населення.
Мешканці міста розраховують на позитивне вирішення даного питання. Адже забезпечення населення в цей складний час послугами такого соціально важливого виду транспорту, як електротранспорт, покращить транспортне обслуговування найменш захищених верст населення.

За дорученням депутатів міської ради.

З повагою, Житомирський міський голова В.Т.Шелудченко

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі