Влада

У Радомишльську школу-інтернат на День знань приїхало багато міліції (фото)

3 September 2007, 10:20

Те, що в Радомишльській школі-інтернаті Житомирської області свято, було видно відразу. І не тільки тому, що надворі перший день осені – День знань. Святково одягнені дітлахи, прикрашений актовий зал, незвична метушня, усміхнені обличчя – все свідчило про те, що сьогодні неабиякий день. До навчального закладу завітали шефи, яких тут завжди очікують з нетерпінням. Цього разу на зустріч приїхали заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Фатхудінов, начальник УМВС України в Житомирській області Володимир Бедриківський, заступник командира ВВ МВС Микола Федорчук.

Виправдати радісні сподівання дітей – справа почесна, але нелегка. Тому, звичайно, що до цієї зустрічі, нехай традиційної, але від того не менш хвилюючої, шефи готувались серйозно та відповідально. Вже близько 15 років Міністерство внутрішніх справ опікується цим навчальним закладом.             І щоразу працівники міліції приїздять до своїх підшефних з подарунками, допомагають у вирішенні соціально-побутових проблем.

Зокрема, цього літа завдяки турботі МВС 22 випускники Радомишльської школи-інтернату мали змогу відпочити в одному з кращих дитячих санаторіїв Київської області. А шефи УМВС України в Житомирській області подарували вихованцям незабутній відпочинок на півдні нашої країни – в Одеській „Молодій гвардії”. Продовжується й традиція випускників школи-інтернату обирати професію захисників правопорядку. Ось і цього року за сприяння шефів у міліцейських мундирах четверо з випускників школи-інтернату наразі є учнями  Київського ліцею при Національному університеті внутрішніх справ України.

Отже, свято розпочалося з привітання солодкими подарунками найменших вихованців школи-інтернату – малюків, які ще навіть не досягли молодшого шкільного віку. Проте навіть для них, маленьких пташенят, поки що незрозуміле свято першого дзвоника – вже надзвичайно важлива і радісна подія. Адже шефи з міліції для вихованців інтернату – добрі чарівники з казки, які завжди привозять подарунки і здійснюють мрії. Для них, дітей зі знівеченою долею, це так важливо – почувати майже батьківську турботу, піклування та захист. А ще важливіше – відчути, що кожен з них комусь все-таки потрібен, що про кожного з них не забувають. А дорослим на душі ставало тепліше від дитячих очей, що світилися радістю, від маленьких рученят, що тягнулися до гостей, ніби шукаючи захисту в надійних руках покровителів.

Вже традиційним стало і привітання маленького шкільного „генерала” Вадима Потієнко, який доповів заступнику Міністра внутрішніх справ України про забезпечення порядку на території школи. За сумлінне навчання з рук Василя Фатхутдінова маленький „генерал” отримав Похвальний лист МВС.

Принагідно свої подарунки від шефів отримали й іменинники – усі дітлахи, хто святкував свій день народження упродовж літніх канікул.

До мешканців інтернату, їх наставників, а особливо героїв дня – першокласників – з привітальним словом звернулись заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Фатхутдінов та начальник УМВС України в Житомирській області Володимир Бедриківський, побажавши дітям успішного навчального року та здійснення всіх бажань та задумів.

Початок першого навчального року – серйозна та відповідальна справа у житті кожного. На жаль, у цю важливу мить поряд з цими дітлахами немає їх батьків, отож працівники міліції вирішили заздалегідь подбати про підготовку першокласників. Отож, кожен зі школярів-першокласників отримав рюкзак і шкільні прилади. Не забули шефи і загалом про школу: придбали для її розвитку спортивний інвентар.

Урочистість свята підтримав чудовий святковий концерт, дарований вихованцям школи, вихователям та гостям ансамблем Головного управління внутрішніх військ МВС України. А справжнім подарунком для шефів стали пісні у виконанні маленьких дітлахів-вихованців школи-інтернату, а також зворушливі слова на адресу гостей, дитячі посмішки, щира вдячність та повага. Адже вихованці школи – юні таланти, серед них учасники різноманітних пісенних конкурсів, навіть лауреати конкурсу „Крок до зірок”.

Директор школи-інтернату Надія Предко запропонувала гостям оглянути матеріально-технічну базу закладу, а шефи, у свою чергу, врахували усі побажання дітей та директора щодо покращення матеріальних умов школи.

Тож нехай цей день залишиться у пам’яті дітлахів як світле й радісне свято, створене для них людьми у міліцейських мундирах.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі