Влада

У Житомирі представники Житомирської, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей визначали статус поліських територій

7 September 2007, 09:28

6 вересня в Житомирі пройшла перша нарада, на якій із ініціативи голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Павленка та голови Сумської облдержадміністрації Павла Качура було представлено до обговорення законопроект „Про статус поліських територій України” та проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін та доповнень  до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1998 року № 2068 „Про визначення поліських територій України”.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

У нараді взяли участь представники Житомирської, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Результатом спільних зусиль представників поліських областей України має стати затвердження Закону України „Про статус поліських територій України” у Верховній Раді України наступного скликання, а також прийняття відповідної Програми розвитку Поліських областей України. З цієї метою було створено робочу групу, яка працюватиме над удосконаленням положень запропонованого законопроекту. Її очолила заступник голови Житомирської облдержадміністрації Тетяна Кондратюк. Учасники зібрання також ухвалили відповідне Звернення до Кабінету Міністрів України та політичних партій і блоків з проханням про підтримку.    

Коментуючи роботу семінару-наради, голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко пообіцяв, що політичний блок „Наша України – Народна Самооборона”, який він представляє, активно лобіюватиме прийняття законопроекту „Про статус поліських територій України” у Верховній Раді України наступного скликання. „Державні гарантії у створенні умов для економічного та виробничого відродження областей українського Полісся – важливий чинник для досягнення його соціально-економічної стабільності”, - зазначив Юрій Павленко. – Треба передбачити в Державному бюджеті України дотації на проведення хімічної меліорації (вапнування) кислих дерново-підзолистих ґрунтів та збільшити компенсацію вартості вітчизняної техніки для Поліської зони до 60% за рахунок загального фонду Державного  бюджету”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі