Влада

Офіційне повідомлення прес-служби держадміністрації щодо акту голодування в Житомирі

14 September 2007, 10:08

До Житомирської облдержадміністрації звернулись жительки м.Житомира Геля Станіславівна Біляк, інвалід І групи, з повідомленням про акт голодування "з метою привернути увагу до перевищення влади та службового положення начальника виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Володимира Піхулі", - повідомляє прес-служба Житомирської держадміністрації.

За позовом Житомирського відділення ВДФССН Господарський суд Житомирської області відкрив провадження щодо порушення вимог чинного законодавства з боку працівників Житомирського ТТУ під час проведення розслідування нещасного випадку, що трапився з Біляк Г.С., та видачі висновку Житомирською міською МСЄК про призначення І групи інвалідності від трудового каліцтва

За дорученням голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Павленка, 11 вересня 2007 року  заступник голови, який відповідає за взаємодію та координацію роботи облдержадміністрації з правоохоронними органами, Микола Черненко зустрівся з доньками потерпілої – Наталією (32 роки) та Беатою-Марією (11 років). Саме вони цього дня почали голодування біля приміщення ОДА та обласної ради (майдан С.П.Корольова, 1).

12 вересня Микола Черненко провів нараду за участю Наталії Біляк, представників обласної прокуратури, управління Держнаглядохоронпраці та виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, на якій проаналізовано обставини акції голодування. Заступник голови облдержадміністрації дав доручення в найкоротший термін надати висновок щодо цієї справи. 13 вересня Житомирська облдержадміністрація висновок отримала – прокуратурою м.Житомира 12.09.07 прийнято рішення про відмову у порушення кримінальної справи відносно службових осіб Житомирського ТТУ та Житомирської міської МСЕК.

На сьогоднішній день для отримання компенсаційних виплат Гелею Станіславівною Біляк, інвалідом І групи, необхідно рішення суду, який відбудеться 20 вересня. Житомирська облдержадміністрація контролюватиме ситуацію до остаточного вирішення всіх спірних питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі