Влада

Офіційна інформація Житомирської міської ради щодо „Житомиртеплокомуненерго”

26 September 2007, 10:59

Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради інформує:

Протягом останніх двох тижнів через засоби масової інформації поширюється думка представників та лідерів деяких політичних сил про намагання міської ради незаконно передати в оренду КП “Житомиртеплокомуненерго”.

У зв’язку з цим інформуємо про наступне.

Дійсно, міською радою розглядається питання про передачу в оренду на конкурсній основі Житомиртеплокомуненерго. Мова йде не про передачу у власність, а виключно про оренду.

Така ситуація виникла через величезну заборгованість підприємства перед ДП “Газ України”(майже 20 млн.грн.), що може призвести до зриву початку опалювального сезону. Більше того, існує небезпека банкрутства “Житомиртеплокомуненерго”, що призведе до його втрати як міського підприємства та встановлення монополії на теплопостачання у місті ДП “Газ України”, що у свою чергу, дасть поштовх до зростання тарифів на теплопостачання.

Саме з метою недопущення погіршення умов надання  населенню міста послуг на тепло, міська рада і оголосила конкурс.

На сьогодні виписуються остаточні умови договору про передачу в оренду Житомиртеплокомуненерго”, в якому передбачається можливість одностороннього розриву міською радою договору у разі невиконання умов договору орендарем.

Таким чином міська рада унебезпечує можливість неякісного виконання умов договору. Разом з тим, в договорі про оренду розглядається питання про не підвищення тарифів на теплопостачання до кінця 2007 року, та можливість їх зниження.

Після чіткого окреслення обов’язків сторін, умови договору будуть надані на розгляд наглядової ради, депутатів міської ради та постійних депутатських комісій міськради і лише тоді, після детальної експертизи,  договір буде підписано.

Як зауважила Житомирський міський голова В.Т.Шелудченко: “Порожні партійні лозунги мене не цікавлять, мене цікавить і хвилює доля простих мешканців міста, їх добробут і затишок у власних оселях. А все те, що сьогодні відбувається навколо теплокомуненерго ніщо інше, як передвиборчий піар деяких політичних сил та їх лідерів, яких не хвилює життя міста та городян, особливо після 15 жовтня, тобто настання опалювального сезону".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі