Влада

Мер Житомира Дебой на "Шустер Live": міський голова - заручник незбалансованих тарифів

6 June 2011, 13:35

Мер Житомира Володимир Дебой 3 червня взяв участь у програмі "Шустер Live" на Першому Національному каналі.

У програмі, зокрема, обговорювалося питання «Що заважає реформі ЖКГ?».

Як повідомляв Житомир.info, планувалося, що у програмі візьмуть участь шість мерів, зокрема, мери міст Житомира та Овруча Житомирської області Володимир Дебой та Валерій Шваб.

На запитання стосовно формування комунальних тарифів Володимир Дебой відповів:

«Першим, хто сьогодні зацікавлений у тому, щоб тарифи були збалансовані, і комунальні підприємства працювали – це є міський голова. Тому що він є заручник і представник влади на місці. І ніхто сьогодні не хоче вникати, яка є там де влада і де облдержадміністрація, і тим більше Кабінет Міністрів, приходять сьогодні до мене на прийом зі сльозами.

Друге питання. Наші люди терплячі, помірковані, бо вони при цих тарифах не можуть платити, але платять, мовчать, і ще терплять всіх нас, політиків, і ту політику, яка фактично закладена з центру.

Чому я про це говорю? Коли перевели регулювання тарифу в центральний орган, яким є НКРЄ, і президент дав доручення створити єдиний регулятор, місцева влада фактично перестала впливати на цей тариф. Але комунальні підприємства – водоканал, теплокомуненерго, сьогодні є збитковими. Ми фактично заганяємо їх в банкрутство. Ми не даємо їм можливість розвиватися. Житомир зокрема має сьогодні унікальну можливість отримати кредит ЄБРР 10 млн. євро і 5 млн. гранту. І знову-таки, податковий кодекс не дає цього зробити..».

Відео користувача MyObjektiv

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі