Економіка

Житомирський лікеро-горілчаний завод урочисто відзначив 115 років

2 July 2011, 13:13

За більш ніж вікову історію завод змінив свій зовнішній вигляд, наростив потужності, розширив партнерські зв’язки. Але незмінними залишились вікові традиції якості.

На даний час підприємство виробляє 18 видів лікеро-горілчаних напоїв. Продукція виробляється на основі старовинної класичної технології з використанням тільки натуральної сировини, згідно унікальних рецептур, розроблених фахівцями заводу. Це і серії горілок та настоянок „Житомирська на бруньках ”, в основі яких, зерновий спирт вищої якості, спеціально підготовлена вода, тонкий аромат березових бруньок; горілка «Житомирський стандарт»,  де використовується комплексна вуглеводна суміш „Лар йодіс”, що є новітньою розробкою українських вчених. Звичайно не можливо не згадати про горілку особливу «Президентський стандарт», до складу якої входить ефірна олія дикої моркви, яка має сприятливу дію на організм.

Планується виробництво нових видів горілки з цієї серії, а саме: «Президентський стандарт. Золото», «Президентський стандарт. Платина» та «Президентський стандарт. Срібло». Найближчим часом споживач зможе побачити цей продукт на полицях магазинів.

Підприємство очолює генеральний директор – Спірідонов Олександр Анатолійович, під керівництвом якого завод впевнено тримає марку та продовжує його славні традиції.

За останній рік багато вже зроблено: проведена реконструкція купажного цеху, що дало змогу збільшити обсяги виробництва та покращити якість продукції.

Продукція заводу неодноразово відмічалась на всеукраїнських, міжнародних конкурсах, виставках та дегустаціях.

Підприємство приймало участь у «Національному Сорочинському Ярмарку 2010», виставці-ярмарку «Масляна – 2010», «Ярмарок Великодня».

В 2010 році  завод став переможцем дегустаційного конкурсу «Наш продукт » в номінації «Лікеро-горілчані напої» за виробництво горілки особливої «Житомирський стандарт» на 2-й Спеціалізованій виставці в м. Донецьку.

Дипломами нагороджені Державне підприємство "Житомирський лікеро-горілчаний завод" та Спірідонов О.А. на загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна-2010» за значний особистий внесок у формування позитивного іміджу і забезпечення розвитку економіки області.

 

2 липня колектив підприємства на урочистих зборах відзначив 115 річницю своєї роботи.

В урочистостях брали участь Рижук Сергій Миколайович – голова Житомирської держадміністрації та  Арешонков Володимир Юрійович – перший заступник голови обласної ради.

Про історію підприємства читайте тут

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі