Влада

ЗАЯВА фракцій «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна» в Житомирській обласній раді

16 November 2007, 13:24

Ми звертаємось до виборців та громадян з тим, щоб довести реальну ситуацію, яка склалася в обласній раді з травня 2007 року через неправомірні дії керівництва на чолі з Синявською І.М.

Протягом цього періоду, нехтуючи чинне законодавство, Синявською І.М. так і не були виконані судові рішення щодо застосування до окремих депутатів обласної ради імперативного мандату. Тому в сесійній залі, поряд з чинними депутатами, голосували особи, які були позбавлені депутатського мандату, що ставить під сумнів легітимність прийнятих рішень.

Це призвело до розбазарювання природних ресурсів, землі, що вносить непоправиму шкоду територіальним громадам області. Незважаючи на це Синявська І.М. майже щоденно виступає в засобах масової інформації та стверджує про те, що вона діє лише на благо громади та в межах Закону.

Але, як показала сесія обласної ради, яка відбулася 15 листопада 2007 року, Синявська І.М. через процедурні маніпуляції проігнорувала включення із порядку денного три важливі питання, які могли б знову привести діяльність депутатського корпусу у русло Закону.

Одне із них – зміни до регламенту роботи щодо фіксованого поіменного голосування, що давало б можливість громаді області знати, як голосує кожен депутат. Але цього чомусь сильно злякались депутати від «Партії регіонів», комуністи, соціалісти та народники. Друге – відновити законність роботи обласної територіальної виборчої комісії.

Розуміючи всю відповідальність перед виборцями, депутати наших фракцій взяли участь у розгляді нагальних питань, які стосуються життєзабезпечення області, зокрема спрямування на соціальні потреби коштів від перевиконання бюджету за 9 місяців поточного року.

Однак, після ще однієї заяви депутатів фракцій «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна» з вимогою до керівників правоохоронних органів та органів юстиції щодо оцінки законності участі у пленарному засіданні нелегітимних депутатів Синявська І.М. поспішно, грубо порушуючи регламент, ігноруючи думки багатьох депутатів, оголосила перерву в роботі сесії не на тиждень, а на місяць.

Не розглянутими залишилися питання фінансування сільського господарства, заходів щодо покращення екологічної ситуації в області, ефективного використання спільної власності територіальних громад, та інші.

Але це все не турбує керівництво обласної ради, оскільки їх бентежить лише одне: збереження своїх «крісел», які дають можливість їм та їх оточенню брати участь в земельних та майнових аферах.

Ми переконані, що справедливість переможе і винні постануть перед судом та понесуть відповідальність за порушення Закону.

Фракції «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна» готові в правовому полі співпрацювати з усіма в інтересах територіальних громад.

 

Фракція «Блок Юлії Тимошенко»                                                          Фракція  «Наша Україна»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі