Влада

У день жалоби представники релігійних конфесій Житомирщини проведуть спільне богослужіння за жертвами Голодомору 1932-1933 років

20 November 2007, 10:40

19 листопада заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Галецький зустрівся з представниками релігійних громад Житомирщини щодо проведення 24 листопада спільної поминальної молитви за жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

У зустрічі взяли участь: архієпископ Житомирський та Овруцький Ізяслав Української Православної церкви Київського патріархату, канцлер Києво-Житомирської дієцезії о. Юзеф Ліпецький Римсько-Католицької Церкви, адміністратор для вірних в Житомирі та околицях о. Віталій Сидорук Української Греко-Католицької Церкви, пастор церкви „Різдва” Євангельських Християн Баптистів Петро Кульбіч, тимчасово виконуючий обов’язки Голови правління Житомирської Іудейської релігійної громади Ілля Олановський.

Представники релігійних конфесій також підтримали пропозицію керівництва області щодо проведення заупокійної служби у храмах області за загиблими та померлими від Голодомору та політичних репресій. Спільне богослужіння відбудеться о 15.30 біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій „Сумуючий ангел” (м Житомир, майдан Путятинський) і завершиться хвилиною мовчання – на знак вшанування світлої мільйонів полеглих внаслідок голодоморів та політичних репресій. Після цього в Житомирі пройде всеукраїнська акція „Запали свічку” та відбудуться інші скорботні заходи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі