Влада

Як Держпожежнагляд видає дозволи

27 November 2007, 17:00

Порядок видачі дозволів Державним пожежним наглядом

Державний пожежний нагляд області інформує, що видача дозволів на початок роботи новостворених підприємств та оренду приміщень регламентується Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.01 №150 „Про затвердження Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи підприємств та оренду приміщень” (із змінами). Дія цього Порядку поширюється на підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та громадян.

Дозвіл не оформлюється: у разі прийняття в експлуатацію об'єктів нового  будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту державною комісією, утвореною в установленому порядку, а також на орендовані торговельні місця, кіоски та контейнери, якщо вони розміщені на ринках відповідно до схеми, що в установленому порядку погоджена з органами державного пожежного нагляду.

Новостворені підприємства,  зокрема ті, що  розташовані в орендованих приміщеннях, які не змінюють виду своєї діяльності і стану таких приміщень (крім потенційно небезпечних об'єктів), або не належать до категорії вибухопожежонебезпечних та об'єктів з масовим перебуванням людей і  не  розміщуються  на  території  або всередині зазначених об'єктів,   можуть започатковувати  свою діяльність за декларативним принципом.

Новостворені підприємства, що належать до категорії пожежонебезпечних об'єктів, можуть започатковувати свою діяльність за декларативним принципом за умови укладення   договорів добровільного страхування відповідальності перед третіми особами.

Діяльність зазначених підприємств за декларативним принципом провадиться лише на строк дії таких договорів.

На таки об’єкти, як: готелі та готельні комплекси на 50 місць та більше; театри, кіноконцертні зали, центри культури та дозвілля, культові споруди, будинки культури, клуби та танцювальні зали, криті спортивні і фізкультурно-оздоровчі споруди місткістю 100 чоловік і більше; торговельні, торговельно-розважальні комплекси і центри, виставкові центри, криті ринки, об’єкти громадського харчування з залами для відвідувачів площею 250 м2 та більше; лікувальні заклади, санаторії, пансіонати, будинки відпочинку, профілакторії та інші заклади для відпочинку і оздоровлення людей загальною місткістю 50 місць і більше; виробничі, складські об’єкти категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою “А” і “Б” площею понад 100 м2, категорією “В” площею 1000 м2 та більше, інші об’єкти підвищеної небезпеки та потенційно небезпечні; об’єкти з розрахунковою кошторисною вартістю 5 млн. грн. і більше; бібліотеки, книгосховища, архіви незалежно від відомчої належності та форми власності з фондом зберігання від 500 тис. примірників; будівлі наземних та підземних гаражів (автостоянок) на 50 автомобілів та більше; будівлі, у яких розміщуються структурні підрозділи, установи та підприємства банків, які не належать Національному Банку України відноситься до компетенції територіального органу держпожнагляду (управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Житомирській області).

За початок роботи новоствореного підприємства, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих, житлових, та інших об'єктів, оренду будь-яких приміщень без дозволу органу державного пожежного нагляду власник (орендар) несе відповідальність згідно із законодавством.

 

Відділ Державного пожежного нагляду ГУ МНС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі